Evenimentul Zilei > EVZ Special > Doliu în politică. A murit un țărănist legendar: avocatul Răsvan Dobrescu. A inițiat Legea restituirii proprietăților
Doliu în politică. A murit un țărănist legendar: avocatul Răsvan Dobrescu. A inițiat Legea restituirii proprietăților

Doliu în politică. A murit un țărănist legendar: avocatul Răsvan Dobrescu. A inițiat Legea restituirii proprietăților

E doliu în lumea politică din România. A murit un fost senator PNȚCD, Răsvan Dobrescu, cel care a inițiat Legea restituirii proprietăților.

Răsvan Dobrescu s-a stins din viața astazi, la varsta de 89 de ani. A fost avocat în Baroul București.

„Alt senior al avocaturii românești a plecat la Cer: Maestrul Răsvan Dobrescu”, anunță avocatul Antonie Popescu.

Răsvan Dobrescu a fost deputat în legislature 1992-1996 și senator în perioada 1996-2000 din partea Convenției Democrate din România, membru al conducerii Partidului Național Țărănesc-Creștin Democrat. A fost vicepreședinte al Comisiei Juridice, inițiator și promotor al legilor cu caracter restitutiv reparator, inclusiv al Legii 10/2001, alături de regretatul Emil Popescu. A fost un membru de bază al Fundației „Corneliu Coposu”.

A fost un om de aleasă ținută morală și intelectuală, a cărei dragoste pentru scrima  a fost declarată cu fiecare ocazie de-a lungul întregii sale vieți, inclusiv în cartea sa „Nu te prinde lor tovarăș”,  publicată la editura Scrisul Romanesc in anul 2015. A activat la Universitatea, Clubul Central al Armatei și I.E.F.S. București, cucerind multiple titluri de campion national. A fost primul spadasin distins cu titlul de Maestru al Sportului.

Răsvan Dobrescu a fost vicepreședinte al Federației Române de Scrimă în perioada 1993-1997.

Ceremonia funerara va avea loc joi, 1 iulie 2021, începând cu orele 13:00 la biserica Cimitirului Belu Ortodox.