Totul a început în anul 2011 când DIICOT Bistriţa Năsăud l-a reţinut pentru 24 de ore pe Vasile Bodea, alături de alte câteva persoane, sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minori.

Mai exact, Vasile Bodea a fost acuzat de procurori că a constituit un grup infracţional din care mai făceau parte alte patru persoane, în scopul racolării de tinere fete, printre care şi minore, pentru a dansa în clubul de striptease patronat de el, unde, de fapt, erau obligate să practice prostituția, potrivit translilvania24.ro.

Procesul în acest caz a început în 2013 la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, iar în 2015, mai exact în 27 octombrie 2015, această instanţă îl condamna pe Vasile Bodea la 8 pedepse cu închisoarea, pentru constituire de grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minori. Fiind vorba de un concurs de infracţiuni, instanţa a contopit pedepsele aplicate inculpatului şi a dispus ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a, b Cod Penal anterior.

Vasile Bodea şi ceilalţi inculpaţi au făcut recus, care s-a judecat la Curtea de Apel Cluj, instanţă care a admis recursul şi a dat o nouă hotărâre în 8 noiembrie 2016.

Prin această decizie, definitivă de această dată, Vasile Bodea a fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a, b V.C.pen., pentru săvârşirea unei singure infracţiuni continuate de proxenetism, prin schimbarea încadrării juridice din trafic de minori şi trafic de persoane.

Curtea de Apel Cluj a contopit pedeapsa de mai sus cu pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a, teza a II- a, b V.C.pen. aplicată prin sentinta apelată pentru comiterea infractiunii de constituire de grup infractional organizat şi a decis ca Vasile Bodea să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor.

Tot prin aceeaşi hotărâre, Curtea a suspendat executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 ani, ceea ce înseamnă că pe această perioadă de încercare dacă ar mai săvârşi o infracţiune, s-ar revoca suspendarea şi ar trebui să execute şi această pedeapsă în închisoare.

Instanţa de apel a dispus de asemenea ca Vasile Bodea să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune BistriţaNăsăud, conform programului care i se va stabili; să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile precum şi întoarcerea. Totodată, judecătorii au suspendat executarea pedepsei accesorii, adică interzicerea unor drepturi civile, pe durata termenului de încercare.

Ţinând cont de aceste acuzaţii grave care au fost confirmate de două instanţe de judecată, ne întrebăm dacă un asemenea personaj mai poate fi antrenor de judo, mai ales antrenor al unor minori.