Un constănțean primește, lunar, 31.500 de euro pentru creșterea copilului

Un constănțean primește, lunar, 31.500 de euro pentru creșterea copilului

Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Constanța plătește unui bărbat, lunar, o indemnizație de 31.500 de euro pentru creșterea copilului. Indemnizația uriașă este acordată ca urmare a veniturilor obținute de beneficar din drepturi de proprietate intelectuală.

Este cea mai mare indemnizație pentru creșterea copilului acordată de Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Constanța.  Beneficiarul, un bărbat care domiciliază în Constanța dar lucrează și în țară, primește lunar 141 679 de lei. Adică ia în mână  31.484 de euro. Mirelei Ungureanu, șef serviciu la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Constanța, a confirmat pentru EVZ că  în privința veniturilor beneficiarului, “s-a solicitat o inspecție fiscală care a fost realizată și sumele au rămas valabile”.

Constănțeanul primește astfel, de anul trecut, cei 31.500 de euro pe lună, indemnizație obținută ca urmare a veniturilor câștigate din drepturi de proprietate intelectuală. În județul Constanța sunt 5220 de beneficiari ai indemnizației pentru creșterea copilulu. Specific indemizației pentru creșterea copilului este faptul că de anul trecut, de la 1 iulie, s-a eliminat plafonul maxim de acordare a acestui beneficiu și se acordă 85% din veniturile nete, obținute de beneficiar în ultimele 12 luni lucrate din ultimii doi ani”, a precizat Mirela Ungureanu.

 

Ne puteți urmări și pe Google News