Evenimentul ZileiJustitieUn bătrân în vârstă de 83 de ani a fost ucis de patru țigani, care credeau că acesta are bani mulți doar pentru că avea o casă mai arătoasă

Un bătrân în vârstă de 83 de ani a fost ucis de patru țigani, care credeau că acesta are bani mulți doar pentru că avea o casă mai arătoasă

Un bătrân în vârstă de 83 de ani a fost ucis de patru țigani, care credeau că acesta are bani mulți doar pentru că avea o casă mai arătoasă
Tragedia a avut loc miercuri seara în jurul orei 22, în localitatea Călățele, județul Cluj. Victima avea 83 de ani și locuia singur în casa de la marginea satului.

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, care au descoperit autorii în doar câteva ore, susțin că cei care au comis omorul sunt patru tineri, cu vârste de 14, 15, 16 și 25 de ani, țigani, care locuiau la marginea satului.

Din anchetă a rezultat că cei patru au plecat de la casele lor cu gândul să îl jefuiască pe bătrân, dar pentru că acesta nu avea bani, s-au gândit să îl ucidă. Victima nu primea pensia în numerar, așa cum au crezut cei patru, ci pe card, iar acesta era în posesia fiului său. Pentru nevoile de zi cu zi, fiul bătrânului lăsa o anumită sumă la una dintre vecine. ”Așa se face că bătrânul nu avea bani în casă iar când nu au găsit nimic, țiganii s-au enervat și l-au lovit în cap, cel mai probabil cu o coadă de topor iar apoi l-au strâns de gât”, spune un anchetator.

Autorii propuși la arestare

Autorul propriu zis al omorului este tânărul de 25 de ani, care se numește Traian Rostas. Acesta, susțin anchetatorii, a luat decizia de a-l strange de gât pe bătrânul de 83 de ani, în timp ce minorul de 16 ani, Mădălin Rostaș l-a lovit de mai multe ori cu un corp dur în zona capului.

În cele din urmă, criminalii și-au abandonat victima după care au fugit care încotro. Pe unul dintre aceștia, pe cel mai mic, de 14 ani, polițiștii l-au găsit în colonia de țigani de la Călățele. La scurt timp au fost prinși și ceilalți doi minori, care se ascundeau într-o pădure din apropiere, în timp ce autorul crimei a fugit în zona orașului Huedin. ”Joi noaptea acesta s-a întors acasă cu gândul să își ia unele lucruri și să fugă. Conducea deja celebra mașină din zona Huedinului, cu volan pe dreapta, numere galbene și înmatriculate în Marea Britanie. Când a fost prins acesta a declarat că era beat și nu își aduce aminte. Traian Rostaș a fost testat cu alcooltestul iar rezultatul a ieșit zero. Ceilalți trei complici au declarat că Traian Rostaș nu era băut în momentul producerii crimei. Autorul a revenit și a precizat că s-a gândit că bătrânul are bani mulți din moment ce locuia într-una dintre cele mai frumoase case din sat. A fost o crimă urâtă”.

Tribunalul Cluj va discuta vineri, după amiaza, propunerea de arestare preventivă a doar doi dintre cei patru criminali, Traian Rostaș și Mădălin Rostaș.

 


Accesează: