I-a luat pe cei șase băieți de pe stradă, ademenindu-i cu dulcegării și i-a dus la el acasă, unde i-a dezbrăcat și i-a aliniat lângă pat. Apoi i-a abuzat pe rând. Mai întâi i-a obligat să îi facă sex oral. Apoi i-a penetrat pe unii dintre ei.

Oroarea s-a petrecut în orașul arădean Sântana, la începutul lunii martie. Monstrul, care era vecin cu copiii, i-a luat pe cei șase băieți de pe stradă, ademenindu-i cu dulcegării. I-a dus la el acasă, unde i-a dezbrăcat și i-a aliniat lângă pat. Violatorul în serie se numește Gheorghe Colompar și este cunoscut în comunitate ca având și orientări homosexuale. Este un bărbat de etnie romă în vârstă de 59 de ani, care s-a pensionat pe caz de boală, în urma unui atac cerebral. De atunci își trage un picior după el, ceea ce l-a îndreptățit să fie și asistat social, având, pe lângă pensie, dreptul la însoțitor plătit de primărie. Lui Gheorghe Colompar, tatăl a trei copii, care sunt la rândul lor părinți, îi place viața. Și, mai ales, îi plac băieții. Cum statutul de gay asumat nu îl aranja în comunitate (n.r. – e lucru știut, comunitatea romă nu agreează defel practicile homosexuale), a ales să se însoare. Dar în timpul liber, ca să simtă că trăiește, organiza orgii. Întotdeauna cu copii. Mai exact, cu băieți minori.

Viol pe ceas: 15 minute cu fiecare victimă

„În intervalul orar 20.30 – 22.00, Colompar Gheorghe a întreținut relații sexuale orale cu un număr de 6 copii, cu vârste între 8 și 12 ani, respectiv persoanele vătămate B.E. (minor în vârstă de 8 ani), C.M.I. (minor în vârstă de 11 ani), B.I.F. (minor în vârstă de 8 ani), R.N.A. (minor în vârstă de 11 ani), C.M. (minor în vârstă de 11 ani) și D.E.A. (minor în vârstă de 12 ani)”, transmite procurorul de caz, Brigitte Sighete, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș. Săptămâna aceasta a fost începută urmărirea penală împotriva bărbatului, ca ulterior procurorii să înainteze judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Chișineu-Criș propunerea de arestare preventivă. Gheorghe Colompar e cercetat pentru comiterea a șase infracțiuni de viol în formă agravată. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. La audieri, nu și-a recunoscut faptele. Ba, mai mult, a susținut că acești copii îl deranjau și că minorii ar fi vrut să îl agreseze sexual, arată sursele EVZ. Cum unii dintre copii susțin că au mai fost chemați de bărbat în patul său, cercetările continuă, în ideea probării și a altor fapte similare comise de bărbat.

Nu avem norme de înregistrare a pedofililor

Pedofilia reprezintă unicul caz în care o boală psihică ajunge să fie incriminată penal. Pedofilia este înainte de toate o problemă de sănătate, dar una specială, care generează infracționalitate și, de regulă, recidivă. Altfel spus, un pedofil este un om bolnavg înainte să comită fapta. „Sunt stupefiat că așa ceva se poate întâmpla la lumina zilei. Și nu e prima oară. În România nu avem norme și reglementări de înregistrare a pedofililor, nu există centre de tratament a lor, nu există vreun ghid sau măcar o schiță de ghid de bune practici pentru medici sau psihologi în privința parafiliilor”, atrage atenția psihiatrul Gabriel Diaconu. Reprezentanții organizațiilor care lucrează cu minori victime ale abuzurilor sexuale, reclamă faptul că noul Cod Penal scade la 13 ani vârsta de la care se consideră că un copil își poate da acceptul pentru a întreține relații sexuale cu un adult, fără să nuanțeze faptul că e vorba de un copil abuzat sexual de o persoană cu înclinați parafilice. Pe de altă parte e problematic faptul că în penitenciare nu se face, concret, reeducare. Și că, nici medical, pedofilii nu sunt tratați. Sistemul legislativ e prost, afirmă toți furnizorii de servicii sociale.

Castrarea chimică a rămas în coadă de pește

Deși au existat numeroase propuneri legislative privind violatorii, aduse în dezbatere publică de către diferite organizații, în afară de fapta incriminată și sancționată de Condul Penal, violul (n.r. art.218) în România, nu există alte mijloace de constrângere împotriva agresorilor sexuali”, arată avocatul Ștefan Ciovică. În anii trecuți au existat diverse propuneri legislative împotriva acestor agresorilor sexuali. De la monitorizare prin cip și informarea comunității, până la castrarea chimică. Această ultimă propunere a senatorului Ciprian Rogojan (foto), care s-a bucurat de susținerea vocală a Gabrielei Vrânceanu – Firea. Proiectul a trecut de Senat în 2014, dar nu am mai fost dezbătut și în Camera Deputaților, așa că deocamdată este neadoptat.Primul om castrat chimic, un englez homosexual

În 1952, un homosexual din Anglia a acceptat să fie castrat chimic pentru a nu merge la închisoare. În Anglia acelor vremuri, homosexualitatea era ilegală. Această metodă a fost preluată de Germania în anii ’60 și era aplicată pedofililor și violatorilor. Tot în anii ’60, un violator american a acceptat să fie castrat chimic, iar în anii următori, foarte multe state au început să preia această metodă de pedeapsă. Astăzi, în SUA sunt castrați violatorii recidiviști, dar un judecător poate dispune administrarea injecțiilor cu Depo- Provera și unui condamnat aflat la prima abatere, în cazul în care victima are sub 13 ani. La momentul actual, Rusia, Cehia, SUA și Polonia sunt câteva dintre țările care aplică castrarea chimică a celor care comit abuzuri sexuale.