Irinel Cotojman, angajat în postul de asistent medical comunitar în cadrul Primăriei comunei Albeni, din județul Gorj, a depus o cerere la primărie prin care îi cere  primarului localităţii, Ionuţ Stan, să-i returneze şpaga pe care susţine că a dat-o pentru a fi angajat.

Lista cu sumele date drept mită

Asistentul susține că timp de trei ani a tot cotizat la buzunarul primarului având și evidența acestor sume.

„Vă rog a-mi aproba prezenta cerere prin care solicit în mod direct să-mi restituiţi sumele de bani pe care le-aţi cerut de-a lungul celor aproximativ trei ani de când sunt angajat la UAT Albeni.

Sumele pe care mi le datoraţi sunt următoarele: – 3.000 Euro pentru angajarea mea în data de 06-11-2018, orele 18,00, în locaţia Câmpu Mare; – 1.000 de lei + 20 litri vin alb în data de 02-07-2019; – 500 de lei banii mei pe care i-aţi pretins în schimbul semnării actelor pentru sporul COVID-19; – Cât credeţi de cuviinţă dumneavoastră să-mi daţi pentru cele şase luni în care am muncit la vila d-voastră din Târgu Jiu. Cu această ocazie vă informez că o să-mi dau demisia pe loc în momentul în care o să-mi recuperez aceşti bani“, a scris bărbatul în cererea care i se adresează direct primarului din localitate.

Cu această ocazie vă informez că o să-mi dau demisia pe loc în momentul în care o să-min recuperez aceşti bani”, a reacționat Irinel Cotojman.

Sursa citată precizează că Irinel Cotojman a depus și o plângere penală împotriva primarului Ionuț Stan, în ceea ce privește șpăgile pe care i le-ar fi dat. În spațiul public există deja câteva înregistrări în care primarul Ionuț Stan admite că s-au dat bani pentru o angajare. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj nu a comunicat nimic în legătură cu acest dosar penal, scrie pandurul.ro.

Până în prezent, primarul Ionuț Stan nu a avut nici o reacție.