Evenimentul Zilei > Actualitate > Un antrenor român, SUSPENDAT PE VIAȚĂ din tenis.
Un antrenor român, SUSPENDAT PE VIAȚĂ din tenis.

Un antrenor român, SUSPENDAT PE VIAȚĂ din tenis.

Dopajul ia amploare în tenisul mondial, însă acum România este cea care și-a pătat imaginea în acest sens. Laurențiu Basarab a fost exclus pe viață din „Sportul Alb”, după ce i-a administrat sterozi elevei sale minore, Elena Mădălina Căpraru, informează Gazeta Sporturilor.

Federația Intrnațională de Tenis a aplicat această pedeapsă în cazului românului anul trecut, în luna aprilie, după sesizarea Agenției Române Anti-doping. ITF a luat preluat imediat cazul, ieșind la iveală faptul că Basarab i-a administrat elevei sale minore o substanţă interzisă, metandienonă, din categoria steroizilor anabolizanţi. Atunci, Elena Mădălina Căpraru avea 16 ani, fiind depistată cu această substanță în organism după un concurs de culturism, disciplină pe care o practica în paralel cu tenisul.

FR de Culturism a cerut testarea sportivei, anul trecut, atunci când Căpraru a luat bronzul la categoria „Bikini Fitness 172 cm”, la Campionatul Național de seniori,desfășurat la Cluj. Sportiva a pledat vinovată și a recunoscut că a primit pastila care conținea acea substanță de la antrenorul ei de tenis, de la clubul Dacia Galați, anunță sursa citată.