Incidentul, susțin autoritățile a avut loc ca urmare a faptului că alpinistul nu s-a asigurat corespunzător și nu a luat toate măsurile necesare pentru a evita o astfel de întâmplare. În urma căzăturii, alpinistul s-a lovit foarte tare la spate și a fost transportat de urgență la Unitatea de Primire a Urgențelor Baia Mare.

Alpinistul care s-a accidentat se afla împreună cu un alt coleg, care a fost martor la căderea în gol a acestuia. "Pur și simplu am făcut o improvizație ca să recuperăm o buclă dintr-un traseu alăturat. Și a fost un aspect care ne-a scăpat la amândoi și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. A căzut de la vreo 4 metri. Era conștient", a povestit colegul său, citat de site-ul emaramures.ro

După incident,  celălalt alpinist a sunat la 112 și a cerut ajutorul. "Am fost solicitați pentru un pacient căzut de pe stâncă de la o înalțime de aproximativ 5 metri. Pacientul era echilibrat hemodinamic și respirator, cu traumatism de coloană si bazin. A fost transportat la UPU Baia Mare unde urmeaza sa i se stabileasca diagnosticul final după investigațiile suplimentare", a declarat dr. Radu Onicaș, SMURD Maramureș.

Politistii baimareni au deschis o ancheta in acest caz de autoaccidentare. Colegul alpinistului ranit a fost condus la sediul politiei pentru a fi audiat.

Te-ar putea interesa și: