Evenimentul Zilei > EVZ Special > Umilința supremă pentru Biden. Merkel l-a dus de nas
Umilința supremă pentru Biden. Merkel l-a dus de nas

Umilința supremă pentru Biden. Merkel l-a dus de nas

Schimbarea majoră de politică externă pe care o încearcă noul președinte merican, întârzie să dea roade. Dimpotrivă, gesturile de bunăvoință sunt interpretate drept slăbiciune. Nu numai de puterile inamice, ci chiar și de aliați.

Umilința supremă pentru Biden. „Germanii au primit un permis gratuit de la administrația Biden”,spune  Richard Grenell, fostul director interimar al serviciilor de informații naționale în administrația Trump.

În opinia lui Grenell,  Merkel a reușit, în numai trei săptămâni, să-l manevreze pe Biden cum a vrut.


Viața de pe Pământ a început pe Marte. Teorie șocantă a savanților


Noul președinte american a blocat retragerea (anunțată de Trump) a 10 000 de soldați americani din Germania. De asemenea,  a oprit sancțiunile americane pentru construirea Nord Stream 2.

Cu toatea astea, Merkel a precizat că nu va allege nicio tabără între China comunistă și SUA capitalistă

Umilința supremă pentru Biden

„Merkel a dorit întotdeauna să se întoarcă la o masa a tratativelor la care unde stă alături de un președinte al SUA slab”.

Cancelarului german, a continuat el, nu i-a plăcut deloc „diplomația tranzacțională” a administrației Trump. Potrivit lui Grenell, Donald Trump, i-ar fi spus lui Merkel în față: „Nu vă învinovățesc pentru că doriți politici care să fie în beneficiul Germaniei, dar nu mă puteți învinui că eu lupt pentru America”.

“Din perspectiva germană, ei obțin conducta [pentru a putea importa gazele naturale rusești] și nu trebuie să își plătească angajamentul NATO. Europa dorește un președinte american care să nu-i ceară să-și plătească facturile”.

 

Umilința supremă pentru Biden. Cu prieteni ca Merkel, ce nevoie ai de dușmani?

Pentru experți în securitate și informații precum Grenell, dependența administrației Merkel de gazul rusesc, politica sa de neutralitate față de Partidul Comunist Chinez și abandonarea obligațiilor sale NATO înseamnă că „Merkel face un pas rapid departe de Occident sub Biden”.


Pandemia a devenit sindemie! Un tsunami de noi amenințări


„Europenii vor să se întoarcă la zilele în care americanii cer frumos ceva, europenii ignoră cererea și toată lumea merge la cină cu o sticlă bună de vin”.

“Germanii au primit un permis gratuit de la administrația Biden pentru a nu se alătura Occidentului, dacă nu le ajută interesele”, a spus el.

Grenell a declarat că Berlinul este foarte dornic să se „normalizeze comerțul cu Iranul”. Germania este cel mai mare partener comercial al regimului iranian. În 2019, guvernul Merkel a sărbătorit 40 de ani de la revoluția islamică a regimului iranian la ambasada Teheranului la Berlin.

Relațiile cordiale ale Germaniei cu guvernul iranian, principalul sponsor de stat al terorismului internațional,  ridică mari întrebări. Asta ca să nu mai vorbim de relațiile lui Merkel cu Partidul Comunist din China.

Grenell nu este singurul care denunță jocul dublu al Germaniei,  Într-un articol din 26 ianuarie, site-ul progressist Politico scrie: „Merkel a respins marți cererea ca Europa să aleagă o tabără, SUA sau China”, notează Fox News.

Putin se răzbună! Televiziunea Russia 1 îi scoate ochii lui Navalnîi cu peria de toaletă