Evenimentul Zilei > International > Umilința supremă pentru Biden! Arhitectul diplomației SUA îl pune la colț
Umilința supremă pentru Biden! Arhitectul diplomației SUA îl pune la colț

Umilința supremă pentru Biden! Arhitectul diplomației SUA îl pune la colț

Fostul secretar de stat Henry Kissinger îi cere lui Joe Biden să continue politica „genială” promovată de Administrația Trump în Orientul Mijlociu.

Umilința supremă pentru Biden! Henry Kissinger este, cu siguranță, Marele Maestru al diplomației americane. E. mai mult, un adevărat stâlp al establishmentului american.

Fost secretar de stat în administrațiile Nixon și Ford, Kissinger este, de decenii, o voce extrem de influentă atât în mediile democrate, cât și republicane. Asta face ca recentele sale declarații să-l pună pe actualul președinte american într-o postură penibilă.

Umilința supremă pentru Biden!

În timpul unui seminar organizat de Fundația Richard Nixon pe tema securității naționale și a politicii externe a SUA, Kissinger nu s-a ferit de cuvinte.


Revoluție în războiul aerian! E considerantă invenția mileniului III. VIDEO


A comparat realizările diplomatice ale lui Trump în Orientul Mijlociu cu reconcilierea pe care Nixon a obținut-o în relațiile cu China în 1972. Mai mult, fostul secretar de stat și a avertizat că administrația Biden ar trebui să continue politica dură a lui Trump în ceea ce privește Iranul.

Kissinger a numit Acordurile Abraham ale administrației Trump o piatră de hotar în relațiile arabo-israeliene.

„Cred că unul dintre marile succese ale administrației anterioare a fost că a realizat două lucruri în Orientul Mijlociu. În primul rând, a separat problema palestiniană de toate celelalte probleme, astfel încât să nu devină un impediment pentru rezolvarea tuturor celorlalte”, a declarat Kissinger.


Papa Francisc își caută moartea? Experții sunt șocați


„În al doilea rând, alinierea statelor sunnite într-o combinație reală sau potențială împotriva statelor șiite, cum este Iranul, care dezvolta capacitatea de a le amenința. Cred că acesta a fost un concept strălucit.”

Acordurile Abraham, intermediate de fostul președinte Donald Trump, au stabilit o nouă cooperare și normalizare între Statele Unite, Israel și țările arabe precum Emiratele Arabe Unite (EAU), Sudan și Maroc

Umilința supremă pentru Biden! Kissinger îi cere să nu strice munca lui Trump

Kissinger a cerut administrației Biden să susțină politica actuală din Orientul Mijlociu cimentată de Trump.

„Nu ar trebui să renunțăm la presiunile asupra Iranului până nu știm unde se îndreaptă aceast[ ‘ar[„, a spus Kissinger.

„Dacă separăm problema iraniană de problema generală a Orientului Mijlociu, riscăm să pierdem cele două realizări, și anume separarea problemei palestiniene și cooperarea sunnită cu Israel, care este unică prin deschiderea sa”, scrie site-ul  The Epoch Times. 

Planurile lui Putin contra SUA se prăbușesc? Lovitură grea pentru Țar

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.