Selecţionata feminină de baschet a României s-a făcut de râs în Ungaria, unde a participat la un turneu de trei meciuri amicale. Baschetbalistele tricolore au fost spulberate de Australia (campioana mondială en titre), care s-a impus, sâmbătă, cu incredibilul scor de 126-23! De altfel, româncele au fost umilite şi în precedentele două jocuri: 40-108 cu Ungaria şi 52-100 cu Slovacia!

În meciul cu Australia, jucătoarele antrenate de George Mandache au ţinut pasul cu adversarele doar în primele minute. Apoi, jucătoarele de la Antipozi au început să marcheze coş după coş, româncele "remarcându-se" prin faptul că au înscris doar două puncte în ultimele 10 minute ale întâlnirii!

În luna august, echipa feminină a României va juca în preliminariile Cam pionatului European din 2011, unde face parte din Grupa B, alături de reprezentativele Letoniei, Serbiei şi Israelului. Tricolorele vor debuta în calificări pe 14 august, când vor întâlni Letonia.

"Nu a fost echipa naţională"

Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, a încercat să dreagă busuiocul, susţinând că echipa care a bătut toate recordurile negative nu este naţionala ţării noastre.

"În Ungaria nu a participat echipa naţională de senioare a României, ci o selecţionată a cluburilor, alcătuită din jucătoare sub 23 de ani. Iniţial, la acest turneu ar fi trebuit să meargă echipa Municipal Târgovişte. Din cauza problemelor financiare, această formaţie a renunţat la toate jucătoarele şi ne-a anunţat că nu mai poate ajunge în Ungaria. În aceste condiţii, în urma parteneriatului dintre federaţiile de baschet din România şi Ungaria, am decis să trimitem o selecţionată a cluburilor. Ea a fost alcătuită în pripă, jucătoarele au fost chemate din vacanţă şi nici n-au avut timp să se antreneze. Celelalte echipe s-au prezentat cu loturile de bază", a declarat Carmen Tocală ieri, pentru EVZ.

"Recunosc faptul că, indiferent de titulatura cu care s-a prezentat echipa noastră, rezultatele înregistrate în Ungaria constituie o pată neagră pentru imaginea baschetului din România. Poate că nu ar fi trebuit să participăm la turneu, dar nu am vrut să stricăm relaţiile cu federaţia maghiară", ne-a mai spus Carmen Tocală.