Evenimentul Zilei > International > Uluitor. NASA a declanșat alerta. Descoperirea este uriașă
Uluitor. NASA a declanșat alerta. Descoperirea este uriașă

Uluitor. NASA a declanșat alerta. Descoperirea este uriașă

O echipă de cercetători americani de la Carl Sagan Institute, Universitatea Cornell din New York, au dat publicităţii o descoperite uluitoare.

Oamenii de ştiinţă susţin că au descoperit o planetă care ar putea fi locuibilă.

Planeta denumită GJ 357 are masa de aproximativ şase ori mai mare decât cea a Terrei şi se află la o distanţă de doar 31 de ani lumină de Sistemul nostru Solar.

Exoplaneta GJ 357d orbitează o mică stea, GJ 357, cu mult mai redusă în dimensiuni decât Soarele nostru, la fiecare 55,7 zile.

„Cu o atmosferă densă, planeta GJ 357d ar putea conţine apă în stare lichidă la suprafaţă, similar Terrei, şi am putea detecta urme ale vieţii cu ajutorul telescoapelor”, a spus Lisa Kaltenegger, director al Carl Sagan Institute de la Universitatea Cornell din New York.

„Dacă GJ 357d ar conţine forme de viaţă, s-ar plasa în fruntea listei pentru misiuni şi am putea răspunde la o întrebare veche de când lumea, aceea dacă suntem singuri în Univers”, a mai spus aceasta.

Potrivit NASA, fără o atmosferă, planeta ar avea o temperatură medie de minus 64 de grade Celsius, ceea ce ar însemna că planeta este plină de gheaţă.

La începutul anului 2019, echipa lui Kaltenegger a descoperit cu ajutorul Satelitului de monitorizare a exoplanetelor în tranziţie (Transiting Exoplanet Survey Satellite, TESS), aparţinând NASA, o altă exoplanetă, GJ 357 b, „o Terra fierbinte”, orbitând steaua pitică.

Ulterior au mai fost descoperite două exoplanete orbitând această stea, inclusiv „super-Terra” GJ 357d.

Kaltenegger a declarat  că urmează să fie instalate două telescoape spaţiale, în 2021 şi 2025, iar, cu ajutorul acestora, cerecetătorii vor putea stabili dacă există forme de viaţă pe această planetă, potrivit publika.md

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: