Ultrasunetele şi "fierul de călcat" te scapă de riduri

Ultrasunetele şi "fierul de călcat" te scapă de riduri

Acestea sunt cele mai noi tehnici pe care clinicile de chirurgie estetică şi de înfrumuseţare le propun celor care vor să elimine ridurile sau să scape de celulită.

Una dintre cele mai moderne metode care te ajută să scapi temporar de riduri şi de pielea cu aspect de portocală de pe coapse sau abdomen este radiajul.

Tehnica, denumită şi metoda „fierului de călcat“, nu presupune nicio intervenţie chirurgicală şi se face în România din acest an.

Un tratament complet durează o lună şi are între patru şi şase şedinţe, a câte 20 de minute.

Efectele tratamentului se văd complet în şase luni, dar primele rezultate încep să apară chiar după prima şedinţă. Tratamentul se reia o dată pe an. Costul lui variază între 800 şi 1.200 de lei.

O altă metodă de eliminare a ridurilor intrată de curând pe piaţa de la noi este dermocosmetica procedurală. Nici aceasta nu este dureroasă şi foloseşte o serie de măşti în funcţie de tipul şi problemele de ten, dar şi proceduri precum radiofrecvenţa şi ultrasunetele.

Ajutor pentru „coaja de portocală“

Înainte de a începe tratamentul cu „fierul de călcat“, pielea trebuie unsă cu un gel siliconic special. „Pielea se încălzeşte cu până la 42 de grade C, iar în profunzimea dermului se produce o arsură. Cu ajutorul radiajului, ridurile se întind cu 70%-80% şi colagenul reîntinereşte“, explică procedura Marek Vâlcu, medic primar chirurgie plastică la clinica Silhouette din Bucureşti. Metoda „fierului de călcat“ este recomandată şi pentru întinderea pielii cu aspect de coajă de portocală. Efectele adverse sunt puţine, în 5%-6% din cazuri putând apărea cuperoza (vinişoare la nivelul feţei). Radiajul nu este dureros şi nu necesită anestezie.

Fără riduri, după 45 de minute de tratament

O altă metodă nouă recomandată pentru reducerea semnificativă a ridurilor şi îngrijirea tenului acneic este dermocosmetica procedurală. Pentru un astfel de tratament, trebuie ca mai întâi să faci o consultaţie pentru a identifica tipul de ten şi problemele pe care le ai. După aceea, tenul se demachiază, tonifiază şi se aplică o mască preparată în funcţie de problemele pielii.

Următorul pas constă în microdermabraziune, metodă de înfrumuseţare care se face cu ajutorul unui aparat modern şi care este nedureroasă. Apoi, se aplică o altă mască, urmată de un tratament cu aparate de radiofrecvenţă.

„Efectele sunt vizibile imediat, mai ales în cazul persoanelor care au un ten cu grad pronunţat de ridare“,, afirmă Mihaela Leventer, medic dermatolog la clinica Dermastyle din Bucureşti. O şedinţă durează 45 de minute, iar preţul variază între 400 şi 600 de lei. Dermocosmetica procedurală nu necesită anestezie şi nici internare.

ALEGERE

Radiaj la 56 de ani, după botox

E.B. are 56 de ani şi s-a hotărât să apeleze la tratamentul cu ajutorul radiajului pentru că lucrează într-un mediu în care simte nevoia să arate bine. După prima şedinţă, femeia povesteşte că senzaţia din timpul tratamentului este foarte plăcută, asemănătoare unui masaj. E.B. nu este la primul tratament estetic. Femeia povesteşte că tot anul acesta şi-a făcut tratament cu botox şi cu acid hialuronic pentru a scăpa de ridurile inestetice de pe faţă.

Ne puteți urmări și pe Google News