Ultimele sfaturi date de Trichet băncilor din postura de şef al BCE

Ultimele sfaturi date de Trichet băncilor din postura de şef al BCE

Actualul preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a recomandat bancilor să se asigure că sunt suficient de bine capitalizate. Trichet va fi înlocuit în funcţie de actualul guvernator al Băncii Centrale a Italiei (BOI), Mario Draghi.

"Cerem tuturor băncilor să aibă un nivel adecvat al capitalului şi să fie extrem de prudente în asumarea riscurilor", a afirmat Jean-Claude Trichet după discursul rostit la Universitatea Humboldt întrerupt de studenţii nemulţumiţi de măsurile de austeritate din Grecia şi care l-au numit "mincinos".

Jean-Claude Trichet va părăsi funcţia de şef al BCE, locul său urmând a fi luat de actualul guvernator al Băncii Centrale a Italiei (BOI), Mario Draghi. În vârstă de 63 de ani, Mario Draghi este profesor în economie, iar în perioada 1991-2001 a fost preşedinte al Trezoreriei Italiei, după care a lucrat la Goldman Sachs, iar din 2006 conduce Banca Centrală a Italiei, restabilind reputaţia instituţiei afectată după ce precedentul guvernator Antonio Fazio a fost nevoit să demisioneze în urma unui scandal, informează Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News