Evenimentul ZileiEVZ SpecialUltimele aplauze. Mircea Albulescu a rămas viu în sufletele admiratorilor

Ultimele aplauze. Mircea Albulescu a rămas viu în sufletele admiratorilor

Ultimele aplauze. Mircea Albulescu a rămas viu în sufletele admiratorilor
Mulți oameni au fost ieri la cimitirul Reînvierea din București, pentru a fi alături de familia și de colegii actorului Mircea Albulescu. Cu lacrimi în ochi l-au aplaudat, cu toții, pentru ultima dată şi s-au rugat pentru sufletul său.

Trei salve de armă au anunțat că trecerea pe pământ a marelui actor Mircea Albulescu a ajuns la final. Maestrul avea grad de comandor și a fost înmormântat cu onoruri militare. Se va odihni, pentru veșnicie, în aceeași groapă în care odihnesc și osemintele soției sale, pe care a iubit-o atât de mult.


FOTO: Sâmbătă, actorul Mircea Albulescu a fost, pentru ultima dată, aproape de scenă, la Teatrul NaționalDar un om mare nu moare atunci când este pus în pământ, ci doar atunci când va muri și ultimul om care l-a cunoscut, l-a iubit, l-a admirat, după cum s-a spus, ieri, în timpul slujbei.


FOTO: Mircea Albulescu a fost „un monument de cultură”, după cum apreciau colegii săiÎnmormântarea a fost programată pentru ora 14.00, dar cei care au simțit nevoia să îl mai vadă o dată pe marele actor, să-i aducă o floare, să aprindă o lumânare la căpătâiul său sau să se roage, au venit cu mult înainte de ultimul adio. Au rămas să îl aplaude, pentru ultima dată, pe cel care i-a bucurat prin arta sa.


FOTO: Oameni simpli și colegi de breaslă l-au aplaudat ieri, pentru ultima oară pe Mircea AlbulescuColegii de breaslă au sosit, rând pe rând, cu privirile cernite, amuțiți de durere. Așa cum făcuseră și cu o zi înainte, pe când trupul neînsuflețit al actorului era depus la Teatrul Național. Florina Cercel, Traian Stănescu, George Ivașcu, Ilinca Tomoroveanu, Marian Râlea, Alice Barb, Ioana Pavelescu, Manuela Hărăbor, Marius Manole, Marius Bodochi și mulți, mulți alți colegi au vărsat lacrimi pentru maestru.


FOTO: Actorul odihnește în același mormânt în care se află și osemintele soției saleMircea Albulescu s-a stins din viaţă vineri la Spitalul Floreasca din Capitală. Avea 81 de ani. A fost unul dintre cei mai mari actori români, profesor universitar (doctor în arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor. A jucat în sute de spectacole pe scenele teatrelor bucureștene şi a interpretat peste 300 de roluri memorabile în teatrul radiofonic.


Accesează: