Ultima zi cu temperaturi ridicate în Republica Moldova. Schimbare totală la mijlocul săptămânii

Ultima zi cu temperaturi ridicate în Republica Moldova. Schimbare totală la mijlocul săptămânii Cald la început de februarie. Sursa foto: Pixabay

Zi cu temperaturi ridicate, azi, 13 februarie, în Republica Moldova. Situația se va schimba începând de miercuri, atunci când se va răci simțitor.

Vreme caldă în Republica Moldova, astăzi, 13 februarie, cu temperaturi ce păstrează linia trasată de valorile din ultimele zile. Mercurul din termometre va fi ridicat pentru această perioadă și pare că primăvara a apărut mai devreme, în acest an, în Basarabia. Maximele zilei se vor încadra între valorile de 13-14 grade Celsius, în timp ce minimele înregistrate vor fi de 4-5 grade.

O zi cu temperaturi ridicate în Republica Moldova

Cerul va fi înnorat pe tot teritoriul țării și sporadic pot să apară ploi. Schimbări semnificative încep să apară de mâine. Temperaturile vor scădea. Astfel că miercuri, maxima va fi de 7 grade. Aceeași valoare fiind anunțată de specialiști meteo și pentru ziua de joi.

Ne puteți urmări și pe Google News
Prognoza meteo

Prognoza meteo. Sursa foto: Arhiva EVZ

Azi, cel mai cald va fi la Chișinău - 14 grade Celsius. La Ștefan-Vodă și Cahul se vor înregistra 13 grade, la Bălți - 10, iar la Briceni și Rîbnița, câte 9 grade Celsius.

Ploi însemnate cantitativ în România

În România, azi, cerul va avea înnorări şi temporar va ploua în Transilvania, Maramureş şi în cea mai mare parte a Moldovei şi local în celelalte regiuni.

La munte, pe arii extinse vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, iar la altitudini în general de peste 1400 m, treptat vor predomina ninsorile. Precipitaţii mixte se vor semnala spre sfârşitul intervalului, pe arii restrânse şi în zonele joase de relief din Transilvania şi Moldova.

Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp îndeosebi în zonele de munte. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare pe crestele Carpaţilor Meridionali, precum şi în Moldova, Dobrogea, local în Muntenia şi Oltenia şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade, iar minimele între -2 şi 6 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, valorile de temperatură vor continua să scadă uşor, dar se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări, trecător va ploua mai ales după-amiaza şi noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 5…6 grade