Evenimentul Zilei > EVZ Special > Ultima prognoză de la ANM. Trei zile „schimbătoare”. Ce înseamnă asta pentru România?
Ultima prognoză de la ANM. Trei zile „schimbătoare”. Ce înseamnă asta pentru România?

Ultima prognoză de la ANM. Trei zile „schimbătoare”. Ce înseamnă asta pentru România?

Meteorologii de la ANM au emis o nouă prognoză meteo în care anunță că vom aveam parte de o vreme „schimbătoare” pe parcursul următoarelor zile.

Vremea va fi în general închisă în regiunile intracarpatice, unde nebulozitatea va fi în general persistentă şi izolat vor fi precipitaţii slabe mai ales sub formă de ploaie sau burniţă, ce vor favoriza în primele ore ale intervalului depunerile de polei, scrie Antena3.

În zonele de munte, vor mai fi posibile precipitaţii slabe mixte. În restul ţării, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi condiţii reduse de precipitaţii. Pe arii restrânse, îndeosebi dimineaţa, în zonele joase de relief se va semnala ceaţă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte.

În săptămâna 9 – 16 decembrie la nivelul întregii țări se vor înregistra temperaturi medii cuprinse între 3 și 3,5 grade Celsius. De asemenea, sunt prognozate ploi puternice în nord-vestul țării. În restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

La munte vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zonele mai înalte. De asemenea, sunt prognozate precipitații mixte. Temperaturile maxime nu vor depăși pragul de 7 grade Celsius, anunță specialiștii ANM.