Astfel, racheta Falcon 9 cu care a fost lansată Crew Dragon a fost folosită cu succes în 85 de misiuni în ultimul deceniu, dar este parţial reutilizabilă. Starship este concepută să fie total reutilizabilă şi să lanseze o sută de persoane într-o misiune, rezultând o reducere a costurilor.

„Vă rugăm să consideraţi că prioritatea SpaceX (exceptând orice ar putea reduce riscul legat de revenirea pe Terra a capsulei Dragon) este Starship”, a scris Musk într-un e-mail intern, potrivit RomâniaTV.

Programul a suferit patru eşecuri în ultimele luni. Un prototip al rachetei a explodat în timpul unor teste în noiembrie, la sediul companiei din Boca Chica, Texas. Cel mai recent prototip a explodat în timpul unui test al motoarelor, pe 29 mai.

În afară de capsula Crew Dragon şi racheta Starship, SpaceX mai dezvoltă un program, reţeaua de internet Starlink.

Peste 480 de sateliți SpaceX au ajuns până acum în spațiu, dar reprezintă doar o mică parte din cei 12.000 pe care Musk vrea să-i folosească pentru a oferi Internet de mare viteză inclusiv în regiuni izolate ale globului.

După ce a reușit să lanseze doi astronauți în spațiu la bordul navei sale SpaceX și a a fost recompensat pentru rezultatele bune ale companiei Tesla.

Bonusul uriaș primit de Musk a fost mai puțin mediatizat pentru că toată atenția era asupra lansării Space X, dar și pentru că se știa că urmează să fie acordat. În cadrul unui plan de compensații aprobat de acționatii Tesla în urmă cu doi ani, Elon Musk a primit dreptul a cumpăra 1,68 milioane de acțiuni Tesla la prețul de 350 de dolari pe acțiune, mai puțin de jumătate din valoarea actuală a unui acțiuni.

Musk a fost recompensat pentru îndeplinirea obiectivelor și pentru că Tesla a avut o valoare de piață de peste 100 de miliarde de dolari.

Acțiunile îi oferă lui Musk un potențial câștig de 770 de milioane de dolari. CEO-ul Tesla nu și-a exercitat încă opțiunea de a cumpăra acțiunile, însă acest lucru nu este anormal. Șefii de companii care primesc astfel de opțiuni nu obișnuiesc să le exercite decât atunci când urmează să expire sau dacă vor să le vândă imediat.

Musk deține deja 38,7 milioane de acțiuni Tesla, care reprezintă 20,8% din companie. Valoarea acestora era vineri de aproape 33 de miliard de dolari.