Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultima ora. Un nou cutremur în România. Ce intensitate a avut cutremurul
Ultima ora. Un nou cutremur în România. Ce intensitate a avut cutremurul

Ultima ora. Un nou cutremur în România. Ce intensitate a avut cutremurul

 Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământulu (INCDFP) a anunțat luni seara că un nou seism s-a produs în România.

Astfel, un cutremur cu magnitudinea 3,0 pe scara Richter s-a produs luni la ora locală 21:36, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la o adâncime de 77,5 kilometri. Acesta nu s-a resimțit în Capitală.
Cutremurul s-a produs la 79 km Est de Braşov, 95 km Nord Est de Ploieşti, 99 km Sud de Bacău, 114 km Vest de Brăila, 121 km Vest de Galaţi, 116 km NV de Brăila, 166 km NE de Pitești, 180 km SV de Iași, 193 km E de Sibiu, 210 km N de Ruse și 133 km Nord de Bucureşti.

Trebuie precizat că un adevărat val de cutremure s-a produs în ultima vreme în România, atât în zonele seismice deja cunoscute, cât și în zone atipice pentru mișcările de pământ.

Astfel, nu mai puțin de trei cutremure s-au produs în 24 de ore pe data de 26 iunie în judeţul Mehedinţi, zona Banat.

În decursul lunii iunie, în România au fost înregistrate, în total, 24 de cutremure cu magnitudini între 2,1 şi 4,6 grade pe Richter.

În afară de regiunea Vrancea, cunoscută în România pentru activitatea seismică, cutremure au avut loc și în județele Vaslui, Bihor, Gorj, Harghita, Timiș.

De asemenea, în zona Vrancea -Buzău au avut loc nenumărate mișcări seismice de mică intensitate, de la începutul anului și până în prezent.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Specialiștii au liniștit totuși populația, vorbind despre o activitate seismică ce se încadrează în parametri normali, față de care nu ar trebui să ne facem griji.

Trebuie spus că multe țări din Europa au avut parte de seisme puternice, în ultimii ani,  ce s-au soldat cu zeci de morți și sute de răniți.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: