Protestul are loc în ziua în care magistraţii judecă solicitarea procurorilor de a-l reține pentru 30 de zile pe medicul Mircea Beuran, pe care îl acuză de luare de mită.

Printre protestatari se numără fostul parlamentar Gelu Vișan, avocata și activista civică Codruța Cerva.

Gelu Vișan a afirmat că: „Beuran fost executat de procurorii DNA. El a fost reținut fără nici o dovadă! Nu pentru că ar fi luat bani de la vreun pacient, ci că l-a turnat un așa zis coleg după un an și două luni – deci a fost reținut pe un denunț după un an și două luni!”.

El mai spune că printe motivele pentru care a fost ridicat se numără faptul că: „A criticat Privatizarea Sănătății fiind un denunț la ordin, executat de Iohannis și de Costache pentru că s-a opus Privatizării Sănătății”.

Codruța Cerva a lansat, încă de joi, pe Facebook, un apel la manifestație: „În față la DNA! PROTEST de susținere a d-lui profesor doctor Mircea Beuran !!! A fost executat de procurorii DNA!!! Din nou!! Sper ca măcar acum să veniți!!! (…). DNA a redevenit ce a fost! Statul Paralel a renăscut, vor urma și alții!!! Nu se mai poate! Să protestăm împotriva DNA-ului și a Statului Paralel! Haideți odată în Stradă până nu vă omoară pe toți!!!! Veți urma voi, cei de la PSD, nu o mai dați după cireș! Va urma oricine va critica Sistemul!”