Evenimentul Zilei > EVZ Special > Ultima oră. Milioane de pensionari sunt vizați. Scenariul liberalilor
Ultima oră. Milioane de pensionari sunt vizați. Scenariul liberalilor

Ultima oră. Milioane de pensionari sunt vizați. Scenariul liberalilor

Vești de ultimă oră privind modificarea legii pensiilor. Guvernul ar vrea să majoreze punctul de pensie mai devreme, dar şi cu o sumă mai mică decât cea anunţată de PSD.
Liberalii vorbesc despre o creștere a punctului de pensie între 100 și 150 de lei, care va intra în vigoare la începutul anului 2020. Surse din cadrul PNL susțin că astfel majorarea pensiilor va avea un impact bugetar mai mic pe anul 2020, iar pensionarii vor primi cu bucurie vestea că pensiile li se vor mări mai devreme.

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, a declarat, la Antena 3, că românii vor ieși în pierdere dacă PNL își va duce la bun sfârșit acest scenariu, care nu este altceva decât „un măr otrăvit ambalat foarte frumos”.

„O să fiu extrem de clar. Este un măr otrăvit ambalat extrem de frumos. Pentru că pe primul an pensionarii vor pierde, dar, mai important, și mai mulți vor pierde în al doilea an. Adică în 2021. Păi, dacă de la 1265 la 1775 diferenta este de 510 lei. Care se acordă pe patru luni. Asta înseamnă 2040 de lei. Ei or să dea 100 sau 150 de lei. Să mergem pe varianta cea mai bună, deci 150 de lei.

Dar, mai grav, vor continua pe 2021 să mai dea, să spunem, încă 100 de lei. Ca să fie bine, să nu fie rău. Și vedem că în acest fel, exact ce am spus noi în campanie că nu vor respecta, și acele rețineri ale lor (…) oamenii pierd și mai mult în 2021”, a mai spus Marius Budăi, la Antena 3.

El a conchis că: „Mărul otrăvit este că vă dăm mai puțin, dar voi n-o să vă prindeți pentru că vă prostim noi, liberalii, cum vrem noi”.

Primul mistru Ludovic Orban a anunțat, miercuri seară, că va crea o nouă lege a pensiilor. „Vom face o analiză extrem de serioasă asupra sistemului de pensii(…). Anul viitor vom lucra și vom scoate o lege mai bună a pensiilor”, a spus Ludovic Orban.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, speră ca, până la începutul anului viitor, să aibă un inventar complet al problemelor generate de noua lege a pensiilor.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.