Evenimentul Zilei > Justitie > Ultima oră! Acţiune penală împotriva femeii care şi-a agresat fizic şi psihic fiica minoră
Ultima oră! Acţiune penală împotriva femeii care şi-a agresat fizic şi psihic fiica minoră

Ultima oră! Acţiune penală împotriva femeii care şi-a agresat fizic şi psihic fiica minoră

S-a deschis dosar penal pentru femeia care s-a filmat în timp ce îşi bate şi îşi agresează psihic fiica în vârstă de trei ani.
Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de femeie, pentru rele tratamente aplicate minorului şi violenţă în familie, ea fiind iniţial reţinută pentru 30 de zile.

Instituţia purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o inculpată pentru săvârşirea în concurs ideal a infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorului, prev. de art. 197 C.pen. şi violenţă în familie, prev. de art. 199 din C.pen rap. la art. 193 alin. (1) din C.pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin. (2) din C.pen.

În cuprinsul ordonanţei s-a reţinut pe scurt: În cursul lunii august a anului 2020, inculpata în timp ce se afla într-un imobil situat în sectorul 1 din municipiul Bucureşti, în mod repetat şi-a agresat fizic şi psihic fiica minoră, în vârstă de aproximativ 3 ani, respectiv a lovit-o cu palmele la nivelul feţei şi corpului, a tras-o puternic de păr, a lovit-o cu o curea din imitaţie de piele la nivelul corpului, a ţipat în mod agresiv la ea, umilind-o, intimidând-o prin întreg comportamentul violent şi filmând-o în timpul exercitării violenţelor, acte prin care i-a pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală.

La data de 14.09.2020, ora 21:15 inculpata a fort reţinută de organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti – Secţia 4 Poliţie pe o durată de 24 de ore, iar la data de 15.09.2020 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au propus judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpată pe o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi propunerea unor măsuri preventive sunt instituţii reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual şi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” , informează Agerpres.

Reamintim că în filmările care au devenit virale pe internet, femeia îşi filmează fetiţa în timp ce micuţa stă pe un pat şi cântă. Mama o apucă de păr şi o întreabă: „Ce faci? De ce nu eşti cuminte? De ce mi-ai rupt ochelarii?.
Copilul răspunde, printre lacrimi: „Nu mai rup!, însă mama nu încetează şi continuă să o agreseze spunând: De ce nu eşti cuminte? Vorbeşte, că ţi-o iei!”.
Într-o filmare, mama îşi numeşte fiica „periculoasa care mi-a dat teroare şi ieri şi azi” şi se filmează în timp ce îşi trezeşte fetiţa din somn trăgând-o violent de păr şi lovind-o cu putere peste faţă.  Mama s-a filmat de asemenea în timp ce îşi loveşte copilul cu o curea şi cu palmele, dar şi în timp ce o agresează pe micuţă minute în şir înainte de a o pune pe aceasta să doarmă. „Te doare? Închide ochii!”, îi spune mama copilei pe care o trimite la somn.