Evenimentul Zilei > International > UE pregătește sancțiuni economice împotriva Rusiei
UE pregătește sancțiuni economice împotriva Rusiei

UE pregătește sancțiuni economice împotriva Rusiei

Bruxelles-ul pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei, de data aceasta economice, apreciate a avea un impact serios asupra Moscovei. Potrivit portalului EU Observer, Comisia Europeană pregătește terenul legislativ pentru patru tipuri de sancțiuni economice: limitarea accesului pe piața europeană de capital pentru companiile și băncile de stat rusești, interzicerea oricăror tranzacții cu armament cu Rusia, interzicerea exporturilor de tehnologie sensibilă și, în final, a exporturilor de produse cu utilizare civilă și militară.

 Cel mai probabil, noile sancțiuni, care vor marca a treia etapă a măsurilor punitive împotriva Moscovei, vor fi adoptate mâine la reuniunea ambasadorilor țărilor UE.

Presa americană a scris ieri că, la rândul său, administrația de la Washington vrea să facă un pas mare înainte în a asista Ucraina în lupta împotriva rebelilor pro-ruși. Pentagonul și CIA vor propune Casei Albe ca Statele Unite să ofere armatei ucrainene informații privind locul unde sunt amplasate bateriile de rachete utilizate de insurgenții separatiști, ceea ce ar echivala însă cu o implicare directă a SUA în conflictul ucrainean.