Evenimentul Zilei > International > Germania insistă asupra creării unei Uniuni Bancare Europene
Germania insistă asupra creării unei Uniuni Bancare Europene

Germania insistă asupra creării unei Uniuni Bancare Europene

Este imperativ să fie creată o uniune bancară europeană pentru a reduce riscurile în UE, a declarat Isabel Schnabel, membru al consiliului economic independent al cancelarului german Angela Merkel, pentru ziarul german Welt am Sonntag.

"Pentru stabilitatea uniunii monetare europene, este esențial să existe o uniune bancară", a declarat doamna Schnabel pentru publicația deja menționată." S-a observat, în criza care a afectat UE, că o criză într-un stat membru se poate înrăutăți în mod semnificativ dacă băncile sunt prea strâns legate de țara în care se află. De aceea, este foarte important să reducem seria de riscuri asociate apropierii dintre bănci și state, prin intermediul unei uniuni bancare".
Doamna Merkel a îndemnat la realizarea de progrese pentru consolidarea zonei euro și crearea unei uniuni bancare înainte de alegerile pentru Parlamentul European din luna mai, anul viitor, deși aceste eforturi au fost împiedicate de probleme mai urgente, cum ar fi migrația și Brexit. Proiectul de uniune bancară al Uniunii Europene, care datează din 2012, este și o încercare de a echilibra terenul de joc pe piețele financiare ale blocului.
"Oricine este împotriva uniunii bancare este, în esență, împotriva monedei euro", a declarat doamna Schnabel în același interviu.