SENTINȚA pentru ELENA UDREA în Dosarul „Gala Bute”: 5 ani pentru MITĂ, 6 ani pentru ABUZ în SERVICIU. Vezi celelalte pedepse date în dosar, pentru Obreja, Topoliceanu, Lungu, Botoroagă, Breazu și Nastasia

Elena Udrea declara la scurt timp de la pronunțarea sentinței, într-o intervenție la același post de televiziune, această decizie este una abuzivă. 

”Nu cred că din cauza mea au intrat oameni în pușcărie. Dacă am făcut parte dintr-o guvernare, nu cred că nu se fac abuzuri asupra mea. Sunt judecători care tremură în fața sistemului, care, chiar dacă a rămas într-un picior, în doamna Kovesi, tot e prezent.

Dacă i-a fost frică să mă acuze când stătea cu mine la mese, trebuie să o credem acum când a venit Iohannis la putere? Fratele președintelui a fost arestat cu Băsescu în funcție. Lui Kovesi nu-i era frică de Băsescu din moment ce i-a arestat fratele. Sistemul a decis să-l aresteze pe Voiculescu nu pentru Traian Băsescu, ci pentru că Antena 3 îi stătea în gât.”, a spus Elena Udrea la Antena 3.

Elena Udrea, PRIMA REACȚIE a după aflarea sentinței din Dosarul "Gala Bute"