"Nu trebuie să găsească cei de la PSD acum un pretext să reia acest subiect, mai ales că această temă a fost lansată într-un moment nepotrivit, de către o persoană nepotrivită. Ei îşi doresc această lege a graţierii, nu pentru că sunt în puşcării oameni care au pedepse minore, pentru fapte mai puţin grave, ci pentru cei acuzaţi de corupţie. Nu trebuie să găsească acum pretexte pentru a relua această discuţie, despre graţierea celor acuzaţi de corupţie", a spus Elena Udrea, citată de Agerpres.

Potrivit preşedintelui PMP, este posibilă o lege a graţierii pentru cei care au săvârşit fapte mai puţin grave, dar nu de corupţie, cu pedepse minore.

''Dorinţa celor de la putere, a PSD, şi chiar a PNL la acea vreme, în decembrie 2013, de a promova o lege a graţierii care să se refere la persoane politice sau persoane acuzate de corupţie, este una împotriva căreia trebuie să ne pronunţăm cu toţii. Nici măcar nu trebuie să discutăm despre o graţiere a celor vinovaţi de fapte de corupţie ori oameni politici care au săvârşit astfel de fapte', a mai spus Elena Udrea, potrivit Agerrpes.