Prezidențiabilul PMP, Elena Udrea, s-a lansat, ieri, în cursa pentru Cotroceni printr- un marș împotriva guvernului condus de Victor Ponta. Manifestanții s-au strâns la Sala Palatului și au mers până la Palatul Victoria.

Printre sloganele anti-guvernamentale scandate s-au numărat: „Ponta nu înțelegi ideea, noi nu suntem în Coreea!”, „Ponta, țara nu-i a ta să faci ce vrei cu ea”, „Ponta ești un candidat pus de baroni la furat”, „Când tu umpli stadioane, România zace în foame” „Ponta, galaxie în devenire/ Duce Romania la pieire”, „Ponta și cu PSD/ Maximă mizerie” sau „Ponta peste noi/ Este Ceaușescu doi”.

Discursurile au fost sus ținute în a deschis vorbitorilor chiar prezidențiabilul PMP, Udrea.

„Mai sunt prompterele aici?”

Președintel e PMP și-a început discursul cu o ironie la adresa prezidențiabilului ACL, Klaus Iohannis, care sâmbătă, în același loc, și-a lansat candidatura la prezidențiale printr-un discurs citit de pe prompter: „Mai sunt prompterele aici?”, a întrebat ea. Nici Victor Ponta nu a scăpat, Udrea susținând că nu a organizat această lansare a candidaturii sale nici de ziua ei de naștere, aluzie la faptul că Ponta și-a lansat candidatura pe Arena Națională, în ziua în care a împlinit 42 de ani. Spre deosebire de Klaus Iohannis, Elena Udrea nu și-a citit discursul de pe prompter și l-a atacat dur pe prezidențiabilul PSD.

Întregul discurs pe care l-a susținut a fost o critică la adresa guvernului Ponta, despre care a spus că este „premierul zero”. „Ponta își face petreceri de ziua lui pe milioane de euro și copiii nu au abecedare. Ponta este sub comanda baronilor locali, nu suflă în fața lor, guvernează pentru el și clientela lui. Victor Ponta este agentul zero, zero, zero”, a spus președintele PMP. Ea l-a criticat și pe Iohannis, arătând că în 2009, 2012 și până în ianuarie 2014 a fost partener al lui Ponta și al lui Voiculescu.„ România are nevoie de un președinte puternic, implicat, care să nu îngenuncheze în fața baronilor, a mogulilor, care să se lupte pentru lucrurile în care crede, pentru care este ales, care să nu fi făcut compromisuri de dragul imaginii, „așa cum face Ponta în fiecare zi”, a mai declarat Udrea în fața simpatizanților, cărora le-a promis că va fi „cel mai bun președinte”.

La o bere cu Traian Băsescu

Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit, ieri, la o berărie din Parcul Herăstrău, cu Elena Udrea, Emil Boc și mai mulți lideri ai PMP. La sosire, șeful statului s-a fotografiat alături de numeroși clienți ai berăriei și a stat de vorbă cu aceștia. Președintele a plecat, după aproximativ o oră, fără a face declarații presei. Elena Udrea a precizat că Traian Băsescu le-a spus reprezentanților PMP că evenimentul organizat de ei duminică a fost „mult mai bun decât lansarea lui Victor Ponta”. „A spus că a fost un adevărat eveniment pentru un candidat cu valori de dreapta și că, dacă s-ar lupta și ceilalți candidați cu actuala guvernare așa cum facem noi, cei de la Mișcarea Populară, așa cum o fac eu, alături de domnul Boc, atunci cu siguranță că șansele PSD de a ocupa toată țara ar fi de pe acum zero”, a susținut Udrea.