UDMR, oficial alături de PDL

UDMR, oficial alături de PDL

După ce la finalul săptămânii trecute au purtat negocieri cu PNL şi PSD+PC, democrat-liberalii au negociat astăzi cu liderii UDMR. Comitetul Permanent al Uniunii a votat pentru o guvernare alături de PDL şi l-a însărcinat pe liderul Marko Bela să poarte negocierile finale.

Preşedintele PDL, Emil Boc, nu a exclus varianta unei guvernări minoritare împreună cu UDMR. Boc s-a declarat mulţumit de negocierilor cu reprezentanţii minorităţii maghiare şi a concluzionat că "UDMR a fost prima formaţiune care şi-a manifestat dorinţa de a guverna împreună cu PDL".

Liderul liberal-democrat a adăugat că PDL şi UDMR au proiecte politice comune, cum ar fi descentralizarea, menţinerea locurilor de muncă, cota unică sau neimpozitarea profitului reinvestit.

"Vom face o analiză a tuturor negocierilor pe care le-am avut şi probabil că vom ieşi cu o decizie astăzi", a declarat preşedintele PD-L, Emil Boc

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat că formaţiunea pe care o conduce va fi alături de PDL, "chiar şi în cazul unui guvern minoritar". "Programele şi priorităţile noastre sunt compatibile", a adăugat Marko.

Consiliul Permanent al Uniunii a decis, astăzi, să îl mandateze pe preşedintele Marko Bela pentru a negocia cu PDL condiţiile unei alianţe guvernamentale.

În urma alegerilor din 30 noiembrie, UDMR a primit din partea electoratului 31 de mandate în Parlamentul României (22 deputaţi şi nouă senatori).

Totuşi, varianta unui guvern minoritar este puţin probabilă, deoarece preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat că statul are nevoie de un Executiv cu puternică susţinere în Parlament.

Citiţi şi:

PSD negociază puterea cu PDL şi opoziţia cu PNL Boc aşteaptă un telefon de la Tăriceanu

EDITORIALUL EVZ: Sorin Oprescu, salvatorul PNL

SENATUL EVZ: Unde-au dispărut maneliştii?

SILVIU SERGIU: PDL-PNL, o soluţie tot mai îndepărtată

Ne puteți urmări și pe Google News