Evenimentul Zilei > International > DECLARAȚIE de RĂZBOI. Președintele a convocat o reunie a CABINETULUI de RĂZBOI. Putin a mers prea DEPARTE? TOTUL se întâmplă la GRANIȚĂ
DECLARAȚIE de RĂZBOI. Președintele a convocat o reunie a CABINETULUI de RĂZBOI. Putin a mers prea DEPARTE? TOTUL se întâmplă la GRANIȚĂ

DECLARAȚIE de RĂZBOI. Președintele a convocat o reunie a CABINETULUI de RĂZBOI. Putin a mers prea DEPARTE? TOTUL se întâmplă la GRANIȚĂ

Forţele navale ucrainene au anunţat că forţele speciale ruse au capturat trei dintre navele lor în Marea Neagră, la puţin timp după ce acestea au acuzat Rusia că a deschis focul asupra unui grup de nave ucrainene, relatează Reuters şi AFP.

Potrivit forţelor navale ucrainene, doi dintre marinarii din echipajele navelor sale au fost răniţi în incidentul cu Rusia. Anterior, forţele navale ucrainene anunţaseră că un singur marinar ucrainean a fost rănit după deschiderea focului de către ruşi asupra navelor ucrainene din strâmtoarea Kerci, pe care Garda de coastă rusă le-a blocat în drumul lor spre Marea Azov.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a convocat o reuniune a cabinetului de război pentru a discuta situaţia, mai scrie Reuters, care citează un anunţ al Consiliului de Securitate Naţională al Ucrainei.

Forţele navale ucrainene acuză Rusia că a deschis duminică seară focul asupra unor nave din flota lor în Marea Neagră, lovind o navă şi rănind un membru al echipajului, relatează Reuters şi AFP.

Anunţul a fost făcut pe contul de Facebook al Forţelor navale ucrainene după o zi de escaladare a tensiunilor, în care Rusia a oprit trei nave ucrainene să intre în Marea Azov prin strâmtoarea Kerci plasând un cargou uriaş sub un pod controlat de ruşi.