Evenimentul Zilei > International > A început urmărirea penală împotriva unui cunoscut parlamentar ucrainean. Acuzaţiile sunt extrem de grave
A început urmărirea penală împotriva unui cunoscut parlamentar ucrainean. Acuzaţiile sunt extrem de grave

A început urmărirea penală împotriva unui cunoscut parlamentar ucrainean. Acuzaţiile sunt extrem de grave

Împotriva lui Andrei Parubii, preşedintele Radei Supreme, care este parlamentul unicameral din Ucraina a început urmărirea penală. Procedura juridică a fost stabilită de un tribunalul districtual Solomenski din Kiev.

Oficiul naţional de luptă împotriva corupţiei din Ucraina (NABU) îl acuză pe oficialul ucrainean de deturnare de fonduri de la bugetul de stat, potrivit dcnews.ro

„În conformitate cu avizul judecătorului de instrucţie de la tribunalul Solomenski din Kiev din data de 2 aprilie 2019, cazul a fost înregistrat în registrul anchetelor precedente datei de 10 aprilie 2019”, a precizaz NABU.

Dacă Andrei Parubii va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare şi o descalificare politică pentru acelaşi termen. În această perioadă de timp, Parubii nu mai poate ocupa funcţii publice.

În declaraţia de venit, oficialul ucrainean a  raportat un câştig de 878.000 de grivne (circa 33.000 de dolari) în 2018 şi achiziţionarea unui apartament în oraşul Lvov.

Reamintim că problema corupţiei în Ucraina este foarte gravă, ţinând cont că în anul 2014 o mişcare amplă de protest a dus la schimbarea regimului.

Între Ucraina şi Uniunea Europeană există un Acord de asociere prin care s-a stabilit depăşirea acestei situaţii, aceasta fiind una din condiţiile de bază ale integrării.