Suspectul arestat este un bărbat de 32 de ani, cercetat pentru „jaf urmat de crimă”, au lămurit surse judiciare citate de presa argentiniană. Acesta a negat acuzațiile, în cadrul unei audieri realizate printr-un sistem de videoconferință, în condiţiile carantinei impuse de răspândirea coronavirusului.

Potrivit procurorului de ca, leziunile care au dus la moartea fostului fotbalist au fost produse fie prin izbirea de caldarâm, fiind împins de agresor, fie în urma unei lovituri directe pe care acesta a primit-o în cap.

Carlovich era considerat un simbol pentru fotbalul din provincia Santa Fe și, cu toate că a evoluat în cea mai mare parte a carierei la echipe de divizie inferioară, a fost foarte apreciat de figuri ilustre ale fotbalului argentinian, precum Cesar Luis Menotti, Jorge Valdano, Jose Pekerman şi Diego Maradona. Acesta din urmă i-a trimis recent un tricou cu mesajul „Trinche, ai fost mai bun decât mine!”.

Despre „Trinche” Carlovich se spune că ar fi refuzat echipa națională a Argentinei pentru că avea plănuită o partidă de pescuit.