Evenimentul Zilei > Actualitate > Ucigașul de pe zebră conduce liber
Ucigașul de pe zebră conduce liber

Ucigașul de pe zebră conduce liber

Dreptul de circulație poate fi anulat doar dacă șoferul este băut sau pentru încălcarea legii la traversarea căii ferate

Teribilul accident de la începutul acestei săptămâni de la Suceava, când un copil în de cinci ani care traversa strada pe trecerea de pietoni, însoțit, a fost spulberat pur şi simplu de un BMW al cărui şofer l-a luat în plin pe minor, fără să schițeze nici cel mai mic gest de a evita impactul, a revoltat un oraş întreg. Pe lângă faptul că şoferul e cercetat în stare de libertate, şi mai strigător la cer este că autorul accidentului, Marius Hotin, de 33 de ani, din municipiul Suceava, se poate urca din nou la volan nestingherit.

O lege strâmbă

„Conform legislaţiei în vigoare, poliţiştii au procedat la ridicarea permisului de conducere în cazul tânărului implicat în evenimentul rutier, acestuia eliberându-i-se dovada înlocuitoare cu drept de circulație pe o perioadă de 15 zile”, explică purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisarul Ionuț Epureanu. „Singurele cazuri în care dreptul de circulaţie este anulat sunt evenimentele rutiere provocate de conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea legislaţiei privind trecerea la nivel cu calea ferată”.

După expirarea celor 15 zile, șoferul are dreptul să ceară prelungirea dreptului de circulație. Şi tot aşa, până când se va da o soluţie definitivă în dosarul în care este cercetat.

50 de milioane pentru viața copilului

Gina Văleanu, mama copilului de cinci ani ucis în accident, și-a condus ieri micuţul pe ultimul drum. „Nu vă pot spune ce este în sufletul meu, ce durere am, m-a căutat șoferul prin cineva și a zis că-mi oferă 50 de milioane de lei. Atâta costă viața copilului meu?”.

Vasile Rosnovan, bunicul micului Mario, are îndoieli că șoferul și-a luat carnetul corect: „Atâta am pretenţie de la individul ăsta, în fața poliției să i se dea un chestionar de 26 de întrebări de legislație, să vedem dacă răspunde corect măcar la trei, de fapt să vedem întâi dacă ştie să scrie şi să citească”.

„De accident nu îmi aduc aminte nimic”, povestește Alina Hostiuc, verișoara copilului care îl ținea de mână. „Știu doar că am traversat pe trecerea de pietoni şi deodată eram jos, îmi curgea sânge din cap. Eram amețită, am încercat să mă ridic, dar nu am putut. Băiețelul era mai încolo, plin de sânge, voiam să mă duc să văd ce se întâmplă cu el, dar nu puteam să mă ridic”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: