Twitter a scăpat de Trump şi urmează alţii. Jack Dorsey, şeful companiei, a confirmat

Twitter a scăpat de Trump şi urmează alţii. Jack Dorsey, şeful companiei, a confirmat

Twitter a scăpat de Trump şi urmează alţii, conform celor confirmate într-o înregistrare de Jack Dorsey, fondator şi CEO al companiei americane.

Twitter a scăpat de Trump şi urmează alţii. Asta reiese din înregistrarea difuzată de Project Veritas şi în care apare chiar şeful Twitter, Jack Dorsey.

Project Veritas este un grup activist de extremă dreaptă. The New York Times a scris despre el în martie 2020. Se dezvăluia că Project Veritas utilizează spioni.

Scopul lor era infiltrarea în „campaniile congresului democratic, organizațiile muncitorilor și alte grupuri considerate ostile agendei Trump”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Twitter a scăpat de Trump şi urmează alţii

Astfel la aproape o săptămână după ce Twitter a interzis contul lui Donald Trump, înregistrarea cu Dorsey reaprinde dezbaterea. În videoclip, Dorsey spune angajaţilor Twitter că după interzicerea lui Trump vor urma şi alte acţiuni.

Este vorba despre acțiunile de aplicare a politicilor companiei, care vor depăși mult interzicerea președintelui Trump. Dorsey a fost înregistrat în secret de o „sursă din interior” a celor de la Project Veritas.

„Ar trebui să vă simțiți întotdeauna liberi să vă exprimați în orice format şi manifestarea vă simţiţi bine”, a spus Dorsey în clip. După ce a suspendat definitiv contul preşedintelui Trump, şeful Twitter a promis o analiză care „va dura ceva timp”.

Twitter a scăpat de Trump şi urmează alţii. Reacţia lui Dorsey

„Știm că suntem concentrați pe un singur cont chiar acum (n.r. – cel al Trump), dar asta va fi mult mai mare decât un singur cont.

Şi va continua mai mult decât doar în această zi, în această săptămână și în următoarele săptămâni”, a spus Dorsey în acea înregistrare.

„Așadar, accentul este cu siguranță pus pe acest cont și modul în care acesta se leagă de violența din lumea reală. Dar, de asemenea, trebuie să ne gândim mult pe termen mai lung la modul în care aceste dinamici se desfășoară în timp. Nu cred că acest lucru va dispărea curând”, a mai spus el.

Twitter a scăpat de Trump şi urmează alţii. QAnon

Twitter a scăpat de Trump şi urmează alţii

Twitter a scăpat de Trump, dar urmează şi alţii. Aceasta este promisiunea făcută de Jack Dorsey.

Dorsey s-a referit la acțiunile întreprinse împotriva teoreticienilor conspirației QAnon. Acţiunea va fi o parte a unei curățări recente a conturilor Twitter.

Der Spiegel a dezvăluit ce reprezintă QAnon: „Cultul bizar pro-Trump câștigă adepți în Statele Unite de mai multe luni. Acum, teoria conspirației a început să se răspândească în Germania.

Adepții lui cred că noul coronavirus este o armă a elitei, în încercarea de a înrobi lumea.”

„Știți, SUA sunt extrem de împărțite. Platforma noastră arată asta în fiecare zi. Și rolul nostru este să protejăm integritatea conversației.

Şi să facem tot ce putem pentru a ne asigura că nimeni nu este rănit pe baza acestui lucru. Și acesta este obiectivul nostru”, a mai spus cel care CEO al companiei Twitter în mesajul către angajaţi.

Fondatorul Project Veritas anunţă dezvăluiri noi

Fondatorul Project Veritas, James O'Keefe,  a anunţat că ar putea apărea mai multe scurgeri de pe Twitter.

„Am avut peste o duzină de oameni care ne-au contactat săptămâna aceasta cu dovezi video din interiorul Twitter. Rămâneți la curent”, a spus O'Keefe în cadrul emisiunii Hannity, de la Fox News.

Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat pentru Fox News: „Observațiile prezentate în videoclip au fost transmise celor peste 5.400 de angajați ai noștri și sunt aproape aceleași cuvinte pe care Jack le-a împărtășit într-un recent Tweet Thread care oferă context și reflecții asupra activității noastre de a proteja conversația din ultimele săptămâni.”

Dorsey: Suspendarea lui Trump, corectă

Miercuri, Dorsey a apărat decizia Twitter de a suspenda definitiv contul președintelui Trump. El a spus că a fost „decizia corectă”.

În acelaşi timp, nu s-a ferit să recunoscă faptul că luarea unor astfel de acțiuni „fragmentează conversația publică”, „ne împarte” și „limitează potențialul de clarificare, răscumpărare și învățare”.

El a recunoscut, de asemenea, că puterea corporației sale în „conversația publică globală” a creat un precedent „periculos”.

„În acest moment de criză morală și politică, curajul este contagios și avem toți acești avertizori care vin la noi. Sunt cei din interior, care ne ajută să expunem.

Avem nevoie de mai mulți dintre acești oameni. Chiar acum, cred, este momentul să fim plini de speranță dacă putem crea o armată de exponenți, deoarece expunerea în sine, lumina soarelui trebuie să fie cel mai bun dezinfectant”, a mai spus O'Keefe, conform foxnews.com.