Evenimentul ZileiOpiniiInvitatii EVZAcuzarea lui Donald Trump: Ce se ascunde în spate?

Acuzarea lui Donald Trump: Ce se ascunde în spate?

Acuzarea lui Donald Trump: Ce se ascunde în spate?
America trece printr-o criză fără precedent și tot ce găsește clasa politică de făcut este să-l pună pe președinte sub acuzare în ultima săptămână de mandat.

Acuzarea lui Donald Trump este departe de a fi ceea ce pare. Nu are nici o legătură cu criza politică, economică, sanitară sau socială în care se scufundă America.

Un editorial sclipitor, marca Tucker Carlson, la Fox News, pe care l-am tradus integral pentru cititorii Evenimentului zilei. Titlul și intertitlurile îmi aparțin.

Acuzarea lui Donald Trump s-a realizat cu sprijin din partea ambelor partide politice. Oricât de furios ai fi pe Trump pentru ce s-a petrecut la Capitoliu, acest lucru te lasă perplex.

Haosul unui proces de impeachment cu greu poate fi privit ca tranziția pașnică și ordonată pe care ambele partide ne-au asigurat că o doresc.

Atunci de ce fac asta? Trebuie să existe un motiv. Și există.

Mai întâi, să ne lămurim ce NU este acest motiv. Indignarea morală legitimă nu va juca absolut nici un rol în ce se va petrece în continuare. Indiferent de câte ori chestorul Majorității din Cameră, Democratul Jim Clayburn, merge la televiziune și discută despre drepturile civile.

Sau indiferent cât de des o vezi pe Nancy Pelosi, președinta Camerei, citind rânduri ca acestea:

„Știm că ne confruntăm cu dușmani ai Constituției. Știu că am trecut printr-o insurecție care a violat sacralitatea Capitoliului și a încercat să răstoarne voința poporului american. Și știm că președintele Statelor Unite a incitat la această insurecție, această rebeliune armată împotriva țării noastre. El trebuie să plece. Reprezintă un pericol clar și actual la adresa națiunii noastre, pe care toți o iubim.”

Eroii Democraților

În acest moment, merită să amintim că, vreme de zeci de ani, nu cu mult timp în urmă, cei mai puternici doi Democrați din Senat erau Ted Kennedy și Robert Byrd.

Ted Kennedy a lăsat o femeie să se înece, într-un accident de mașină, când era băut la volan. Robert Byrd a fost recrutor pentru Ku Klux Klan.

Democrații nu au părut impresionați de nimic din toate astea. I-au elogiat pe Kennedy și Byrd de câte ori au avut ocazia. Inclusiv la funeralii.

Așa că, nu, Democrații nu sunt în nici un fel scandalizați moral de Donald Trump. Nu au fost niciodată. Sunt prea cinici pentru a avea sentimente atât de autentice.

În pat cu spioanca

Ca pentru a dovedi acest lucru, au desemnat drept unul dintre așa-zișii lor manageri de impeachment pe Eric Swalwell, care, congresmen fiind, a avut relații intime cu o spioană chineză.

Așa că a se scuti cu indignarea fariseică. Ce se întâmplă acum este politică pe stil vechi. Cinică. Fără sentimente.

Democrații au toate motivele din lume să-și dorească să-l vadă pe Trump acuzat în ultimele zile de mandat.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: