Spaniolul Alberto Contador are un avans de opt secunde în faţa lui Schleck, după ce a profitat de o problemă mecanică a luxemburghezului în etapa de luni.

"Cred că Turul Franţei va fi decis pe Tourmalet – primul dintre noi care va trece lina de sosire acolo va câştiga şi Le Tour", a spus Schleck. Ieri a fost zi de pauză în Turul Franţei, în timp ce azi caravana va porni în etapa a 17-a, care se întinde pe o distanţă de 174 de kilometri.

Etapa de mâine va fi una fără căţărări dificile, în timp ce sâmbătă va avea loc contratimpul individual – penultima rundă înaintea sosirii la Paris. Ambii candidaţi la victoria finală sunt buni pe munte, însă Contador, câştigătorul de anul trecut, are un avantaj în probele de contratimp.

"Mă tem de Schleck la contratimp pentru că este un rutier excelent. Şi-a îmbunătăţit mult tehnica în ultima vreme şi este foarte disciplinat", a spus Contador (27 de ani). Spaniolul şi-a cerut scuze pentru incidentul de luni, când nu l-a aşteptat pe Schleck, care a avut probleme la bicicletă. "Suntem prieteni, iar asta nu se va schimba din cauza acelui moment regretabil", a adăugat spaniolul