Evenimentul Zilei > Sport > Turneul celor 6 națiuni: Țara Galilor, victorie fabuloasă cu Scoția
Turneul celor 6 națiuni: Țara Galilor, victorie fabuloasă cu Scoția

Turneul celor 6 națiuni: Țara Galilor, victorie fabuloasă cu Scoția

Naţionala de rugby a Ţării Galilor a obţinut o victorie fabuloasă, sâmbătă seara, contra Scoţiei, pe Murrayfield Stadium din Edinburgh. Scorul a fost de 25-24. Țara Galilor conduce în clasament, având două victorii.

Turneul celor 6 națiuni: Țara Galilor, victorie fabuloasă cu Scoția! Naţionala de rugby a Ţării Galilor a obţinut o victorie de senzaţie, sâmbătă seara, contra Scoţiei, 25-24, pe Murrayfield Stadium din Edinburgh. La pauză ”ciulinii” conduceau cu 17-8 şi păreau că vor câştiga confruntarea, relatează Agerpres.

Țara Galilor este lidera clasamentului, cu 9 puncte

Țara Galilor a obținut astfel a doua sa victorie în două meciuri în Turneul celor 6 Națiuni la rugby. În minutul 26 scoțienii conduceau cu 17 – 3 și păreau să se îndrepte către o victorie facilă. Însă galezii au reușit să reducă scorul prin tânăra aripă de 20 de ani, Louis Rees-Zammit, care a marcat un eseu. Acesta a întors soarta jocului.

Pentru galezi, care au obţinut şi punctul bonus ofensiv, Louis Rees-Zammit a reușit ăn total două eseuri, Liam Williams şi Wyn Jones câte un eseu. Callum Sheedy a transformat  un singur eseu, iar Leigh Halfpenny a reușit o lovitură de penalitate.

Scoţienii au reuşit 3 eseuri, prin Stuart Hogg (2) şi Darcy Graham. Toate au fost transformate de Finn Russell. Acesta a concretizat şi o lovitură de pedeapsă. În urma acestui rezultat, Ţara Galilor a preluat momentan conducerea în clasamentul competiţiei, cu 9 puncte, cel puţin până duminică, când Irlanda va întâlni Franţa.

Scoţia, care a obţinut sâmbătă punctul bonus defensiv, este pe locul 4 în clasamentul general, cu doar 5 puncte. În prima etapă, Scoția a învins Anglia, vice-campioana mondială, chiar la ea acasă.

Anglia a învins categoric Italia: 41-18

Tot sâmbătă, Anglia a învins Italia, la Londra, cu 41-18, într-un meci în care nu a impresionat deloc. Însă și-a adjudecat punctele puse în joc. După înfrângerea de săptămâna trecută, Anglia a revenit pe Twickenham, cu câteva schimbări în XV-le de start, potrivit RFI. Italienii, a căror linie dinapoi a inclus din nou mulți tineri, au înregistrat a 29-a înfrângere consecutivă în Turneul celor 6 Națiuni, un record greu de egalat.