Evenimentul Zilei > Justitie > „Turnat de interlopi”. Un avocat constănţean reţinut de DNA pentru trafic de influenţă.
„Turnat de interlopi”. Un avocat constănţean reţinut de DNA pentru trafic de influenţă.

„Turnat de interlopi”. Un avocat constănţean reţinut de DNA pentru trafic de influenţă.

Procurorii DNA Constanţa au emis în această seară ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Sorin Calaigii, avocat în cadrul Baroului Constanţa, suspectat de săvârşirea a trei infracţiuni de trafic de influenţă. În acelaşi caz, procurorii anticorupţie au început şi urmărirea penală a unui avocat din Bucureşti.

Potrivit DNA-Serviciul teritorial Constanţa, în cauză există probe temeinice pentru capetele de acuzare. „La data de 6 noiembrie 2013, inculpatul Sorin Calaigii a pretins suma de 15.000 euro de la o persoană pentru ca, folosindu-și influența pe care afirma că o avea asupra unor judecătoare din cadrul Curții de Apel Constanța, să le determine pe acestea să respingă recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța împotriva sentinței de achitare pronunțate de Judecătoria Constanța în care persoana respectivă fusese judecată pentru săvârșirea infracțiunii de viol”. 

A doua infracţiune de trafic de influenţă, probată de procurorii DNA Constanţa, s-ar fi produs încă din luna iunie a anului 2011 când “inculpatul Calaigii Sorin a pretins și a primit de la o altă persoană suma de 6.500 euro, lăsând-o pe acesta să creadă că are influență asupra unor judecători din Curții de Apel Constanța și că poate să intervină pe lângă ei pentru a-i determina să dispună o soluție favorabilă față de fiul persoanei respective, judecat pentru săvârșirea unei infracțiuni de tentativă la omor calificat, într-un dosar aflat în faza apelului”.

În plus, “în luna mai a anului 2013, inculpatul Calaigii Sorin a pretins și a primit sume de bani de la o persoană, lăsând-o să creadă că are influență asupra unui judecător din cadrul Curții de Apel Constanța și că îl poate determina pe aceasta din urmă să dea o soluție favorabilă unor inculpați într-un dosar aflat pe rolul acelei instanțe”.

Surse judiciare susţin că cele trei infracţiuni pentru care avocatul Calaigii a ajuns în arestul IPJ Constanţa au legătură cu dosarul interlopului Arsen Giolacai, condamnat în noiembrie 2013 la şase ani de închisoare pentru viol şi lipsire de libertate, în urma sesizării victimei, Alexandra Stoian, martoră la rândul ei în răsunătorul dosar “Prostituate pentru VIP-uri”. Împreună cu Giolacai a fost condamnat, pentru aceeaşi infracţiune şi complicele acestuia, Alexandru Gâlcă. Cazul a făcut vâlvă în 2011 când cei doi au fost achitaţi de prima instanţă. Pentru că, în final, nu au obţinut soluţia favorabilă promisă de avocat, clienţii l-ar fi reclamat la DNA, prezentând şi inregistrările discuţiilor în care Sorin Calaigii le dădea asigurări că vor fi achitaţi.

Avocatul Sorin Calaigii va fi prezentat mâine magistraţilor Curţii de Apel Constanţa,cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile. DNA Constanţa informează că în cauză, “se efectuează acte de urmărire penală și față de o altă persoană”, surse judiciare confirmând că este vorba de o avocată din Bucureşti. Procurorii au beneficiat de sprijinul SIPI și al DGA Constanța.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: