Evenimentul Zilei > Actualitate > Turiștii români iau Lumină de pe litoralul bulgăresc
Turiștii români iau Lumină de pe litoralul bulgăresc

Turiștii români iau Lumină de pe litoralul bulgăresc

Mobilizarea serioasă a polițiștilor de frontieră constănțeni în cele trei puncte de frontieră de la granița cu Bulgaria a făcut posibilă eliminarea blocajelor la trecerea turiștilor români spre litoralul din țara vecină. Cele mai crescute valori de trafic s-au înregistrat la Vama Veche unde în prima jumătate a zilei de vineri au trecut granița peste 7000 de turiști.

Dacă de dimineață, la ora 10,00, în punctul de trecere frontieră Vama Veche, coloanele de autoturisme au așteptat și 30 de minute pentru formalitățile de ieșire din țară, după amiază, timpii de așteptare s-au scurtat la sub cinci minute. Pe lângă cele două benzi de ieșire din țară, polițiștii de frontieră au inființat o a treia bandă pe sensul de intrare în țară. Pentru operativitate, șoferii cu copii în mașină erau direcționați separat de ceilalți. 

Sute de mașini cu numere de Constanța, București, Galați, Dâmbovița, Sibiu, Suceava etc au ieșit, astfel, din țară. Turiștii spun că preferă să petreacă sărbătorile pascale pe litoralul bulgăresc pentru că serviciile oferite în țara vecină sunt mult mai bune decât decât în România. Două familii de Galați petrec an de an Paștele la Nisipurile de Aur:“ Ne simțim respectați iar Lumina de Înviere o luăm de la bisericuța din stațiune”.

 Prețul pentru un sejur de trei zile la Albena, Nisipurile de Aur, Balcic, este și de 3-4 ori mai mic decât la noi. O turistă cu soțul și doi copii, din Dâmbovița, care a fost și anul trecut la Nisipurile de Aur a declarat, pentru EVZ, că “minivacanța de Paște ne costă, pe toți, 250 de euro, în timp ce în Bucovina, sau pe Valea Prahovei, nu am găsit nimic sub 1000 de euro”. Dacă litoralul bulgar a fost preferat de 10.000 de români, pentru litoralul românesc și-au făcut rezervări, pentru weekendul de Paște, puțin peste 1000 de turiști. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: