Evenimentul Zilei > Economie > Turiștii de pe litoralul românesc se plâng: „O nouă maree verde ne-a lovit”
Turiștii de pe litoralul românesc se plâng: „O nouă maree verde ne-a lovit”

Turiștii de pe litoralul românesc se plâng: „O nouă maree verde ne-a lovit”

Zeci de tone de alge s-au strâns la malul mării, spre disperarea turiștilor.

Litoralul românesc se confruntă cu o nouă maree verde!  Zeci de tone de alge care au format un imens covor verde  la malul mării au fost strânse de reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea.

 O nouă maree verde a lovit în doar câteva ore

„De la Costinești spre stațiunile din sudul litoralului, Saturn și Olimp, o nouă maree verde a lovit în doar câteva ore. Dacă aseară, oamenii noștri de la #ABADL au acționat pe această zonă, ridicând zeci de tone de alge, astăzi ne confruntăm (iarăși) cu această imagine.

 

Algele de un verde crud denotă faptul că doar ce au ieșit la mal. Așa că în această seară colegii mei vor avea iarăși de furcă pe această zonă a țărmului mării. Chiar dacă este un fenomen perfect natural pentru Marea Neagră, realizăm disconfortul produs turiștilor și constănțenilor. Vvom face tot ce putem să rezolvăm problema”, a declarat Bogdan Bola, directorul Administrației de Apă Dobrogea, potrivit antena3.ro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.