Evenimentul ZileiSocialTurism exotic, cu vaccin la pachet. Țara care are o ofertă de nerefuzat

Turism exotic, cu vaccin la pachet. Țara care are o ofertă de nerefuzat

Turism exotic, cu vaccin la pachet. Țara care are o ofertă de nerefuzat
Exotica insulă Maldive a găsit o soluție interesantă pentru a atrage turiștii din toată lumea, în plină pandemie.

Astfel, republica insulară din Oceanul Indian încearcă să forțeze o revitalizare a industriei turistice care contribuie, direct și indirect, cu peste 50% la PIB-ul țării, relatează CNN și CNBC.

Prima țară din lume care va oferi turiștilor vaccinul anti-COVID

Insula este una dintre țările care s-au deschis complet pentru vizitatori și face pași mari în direcția turismului de vaccinare. Oficialii republicii insulare au anunțat planul lor de a oferi vaccinul COVID-19 turiștilor care sosesc, într-o încercare de a atrage cât mai mulți vizitatori, scrie CNN. Doctorul Abdulla Mausoom, ministrul pentru Turism, a confirmat că Maldive dezvoltă o așa-numită schemă numită „turism 3V”, ce va permite turiștilor să „viziteze, să se vaccineze și să își petreacă vacanța”.

Potrivit lui Mausoom, țara plănuiește să ofere vizitatorilor două doze de vaccin, ceea ce înseamnă că cine va alege să folosească această schemă va trebui să petreacă în Maldive câteva săptămâni. Însă deocamdată, vizitatorii care vor „să viziteze și să se vaccineze” trebuie să mai aștepte puțin. Schema va demara după ce întreaga populație a țării, de 550.000 de locuitori, va fi imunizată. „Ideea principală a deschiderii turismului este ca acesta să fie sigur”, a declarat Mausoom pentru CNBC. „Prin urmare, după ce țara va fi vaccinată, atunci ne vom muta pe „turismul 3V”.

În prezent, 53% din populație a primit prima doză de vaccin, inclusiv 90% dintre angajații din turism. Interesant este că Maldivele nu au încheiat foarte multe contracte cu producătorii de vaccinuri. Potrivit ministrului, țara a primit doze donate de țări precum India și China, dar și prin schema umanitară COVAX, coordonată de ONU. Oficialii nu au specificat dacă turiștii vor fi taxați suplimentar pentru vaccinul Covid. Nu se știe deocamdată nici ce vaccin va fi oferit turiștilor.

O economie dependentă profund de turism

Guvernul din Maldive speră că acest program va oferi un impuls turismului din arhipelag, vital pentru economie, care a fost afectat sever odată cu venirea pandemiei. CNBC scrie că veniturile rezultate în mod direct și indirect din turism reprezintă 67% din PIB-ul țării.

Înainte de criza sanitară, Maldivele erau vizitate de 1,7 milioane de turiști în fiecare an. În februarie, oficialii declarau că în 2020, țara a fost vizitată de 555.494 de persoane. Acum, turiștii pot intra în prezent în Maldive cu un test PCR negativ și cu dovada rezervării la un hotel. Oficialul din Ministerul Turismului a mai spus că, în curând, toate persoanele vaccinate vor putea intra fără restricții.

Citește și  Am lăsat în urmă Germania și SUA. Mulți români preferă o vacanță în Maldive

 

 


Accesează: