Evenimentul Zilei > International > Incredibil ce făceau marinarii. Motivul eșuării unui petrolier în Oceanul Indian
Incredibil ce făceau marinarii. Motivul eșuării unui petrolier în Oceanul Indian

Incredibil ce făceau marinarii. Motivul eșuării unui petrolier în Oceanul Indian

Au ieșit la iveală motivele eșuării unui petrolier pe coasta insulei Maurițius din Oceanul Indian și care a creat un adevărat dezastru ecologic. Căpitanul navei a fost arestat marți.

 

După ce vaporul s-a lovit de un reif de corali, mii de tone de petrol s-au scurs în apele ocenului. Potrivit informațiilor obținute de anchetatori, motivul eșuării este unul halucinant. La bord se desfășura o petrecere și vaporul naviga aproape de țărm pentru a prinde semnal WiFi,  informează BBC.

Poliția a declarat că Sunil Kumar Nandeshwar, un bărbat indian de 58 de ani, a fost acuzat de punerea în pericol a navigației sigure. Din investigațiile anchetatorilor, care au audiat membrii echipajului, s-a aflat că la bordul navei avea loc o petrecere cu ocazia unei aniversări, în momentul în care petrolierul s-a ciocnit de un recif de corali.

O altă informație pe care o iau în calcul investigatorii este că nava ar fi mers foarte aproape de țărm pentru a prinde semnal WiFi.

Vaporul cu 4.000 de tone de combustibil la bord, eșuat aproape de coasta insulei Mauritius din Oceanul Indian, s-a rupt în două zilele trecute.

Nava deținută de o companie japoneză s-a ciocnit în 25 iulie de un recif de corali din estul insulei, în apropierea rezervației Blue Bay Marine Park, unde apele „impecabil de curate” reprezintă o cunoscută atracție turistică pentru cei care doresc să facă plajă în acest paradis tropical, scrie Digi24.

O operațiune masivă de curățare a fost lansată de pe mal, mii de voluntari încercând să oprească dezastrul. Cu toate acestea, cei implicați în operațiune au spus marți că o adevărată catastrofă ecologică s-ar putea produce.

Deversarea se apropie de două ecosisteme marine protejate și de rezervația Parcului Marin Blue Bay. În apropiere se află o serie de plaje turistice populare și plantații de mangrove.

Premierul statului insular Mauritius, Pravind Juhnauth, a declarat vineri (atunci când s-a produs accidentul) stare de urgenţă. Acesta a declarat că ţara sa nu are „abilităţi şi expertiza necesare pentru a ranflua nava blocată” şi a apelat la ajutorul Franţei.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.