Evenimentul Zilei > Sport > Turcii anunţă oficial despărţirea de Şumudică
Turcii anunţă oficial despărţirea de Şumudică

Turcii anunţă oficial despărţirea de Şumudică

După ce nu a reuşit să obţină nici măcar o singură victorie în cele şapte meciuri în care s-a aflat la timona alb - verzilor, Marius Şumudică s-a despărţit astăzi, oficial, de gruparea din oraşul Rize.

Extrem de dezamăgit în urma eşecului suferit de elevii săi, în deplasarea de pe terenul fostei echipe a lui Dan Petrescu, Kayserispor, tehnicianul român a anunţat, încă de ieri seară, că se gândeşte serios să pună punct colaborării cu clubul turc, iar conducerea lui Rizespor a confirmat azi că nu mai există cale de întoarcere.   

„Contractul cu antrenorul nostru principal, Marius Şumudică, a fost reziliat de comun acord. Îi mulţumim domnului Şumudică pentru serviciile sale şi îi dorim mult succes pe viitor, în cariera sa” a fost mesajul publicat de turci pe pagina oficială a clubului înfiinţat în 1953.

Cu un bilanţ negativ, de patru înfrângeri şi trei rezultate de egalitate, antrenorul, care a sărbătorit, chiar azi, împlinirea vârstei de 50 de ani, îşi toarnă cenuşă în cap şi recunoaşte că a fost o eroare să accepte să preia conducerea băncii tehnice a turcilor în plin campionat.

„Pentru prima dată în cariera mea de douăzeci de ani de antrenorat, nu reuşesc să obţin performanţe la o echipă şi acest aspect mă întristează foarte tare. Este greşeala mea că am acceptat să vin la echipă, la jumătatea sezonului” a declarat, vizibil trist, „Şumi”, la sfărşitul partidei de la Kayseri. 

Erorile de la fazele fixe l-au scos din sărite pe „Şumi”

Antrenorul, care a cucerit titlul în Liga I, cu Astra Giurgiu, recunoaşte că nu a gestionat cu brio tensiunile existente în vestiarul lui Rizespor, dar nu poate, pe de altă parte, să înţeleagă greşelile identice pe care le-au comis jucătorii săi la fazele fixe din aproapierea propriului careu.

„A fost un meci pe care l-am controlat din primul până în ultimul minut, însă aceasta nu este suficient pentru a şi câştiga. Am primit, încă o dată, goluri din faze fixe. Mereu primim aceleaşi goluri. Discutăm cu jucătorii înainte de meci, le prezentăm fazele în analize video, dar se repetă mereu aceleaşi erori” a reacţionat Şumudică, după înfrângerea de pe „Kadir Has Stadium”.