Evenimentul Zilei > Actualitate > Turcia introduce noi restricții anti-COVID. Anunțul președintelui Erdogan
Turcia introduce noi restricții anti-COVID. Anunțul președintelui Erdogan

Turcia introduce noi restricții anti-COVID. Anunțul președintelui Erdogan

Turcia a decis să înăsprească restricțiile împotriva infectării cu noul coroanvirus, după ce numărul îmbolnăvirilor a cunoscut o creștere, în ultima perioadă.

Turcia introduce noi restricții anti-COVID.

Turcia revine la carantină pe perioada weekend-ului. Autoritățile de la Ankara anunță restricții mai aspre împotriva noului coronavirus. Măsura vine pe fondul creșterii numărului de pacienți COVID.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat noi măsuri mai stricte împotriva coronavirusului. El a explicat că aceste măsuri se datorează numărului în creștere al orașelor cu risc ridicat de răspândire a coronavirusului pe întreg teritoriul ţării, relatează Reuters.

Președintele turc a precizat că un lockdown pe perioada weekend-ului va fi instituit în timpul lunii Ramadanului. În această perioadă restaurantele vor livra numai la domiciliu.

Totodată, vor fi instituite restricțiile de circulaţie, între orele 21.00 şi 05.00, vor fi aplicate în continuare, a precizat preşedintele turc Erdogan.

Întărirea măsurilor de restricție în Turcia are loc după ce medicii implicați în combaterea COVID-19 au atras atenția că se „luptă cu un tsunami”. Aceștia au cerut impunerea unor restricții mai serioase deoarece relaxarea va avea drept consecință un „asasinat social”.

Turcia va accepta turişti nevaccinaţi

Pe de altă parte, autoritățile turce au anunțat că vor deschide sezonul estival și că vor primi turiști chiar dacă nu sunt vaccinați. Turcia se bazează pe turiștii britanici, dar și din alte țări, pentru a revigora industria turistică. De aceea, nu va solicita dovezi de vaccinare de la cei care vor intra în țară.

De asemenea, la jumătatea lunii aprilie, autoritățile turce vor lua o decizie cu privire la condiționarea accesului în țară de un test PCR negativ. Oficialii urmează să decidă dacă turiştii străini vor mai trebui să prezinte un rezultat negativ la testele anti-Covid-19, la intrarea în Turcia.

Infecțiile și decesele zilnice au crescut în ultima lună după ce Ankara a anunțat o perioadă de revenire treptată la viața normală. Turcia a înregistrat 29.081 de cazuri noi vineri, acesta fiind unul dintre cele mai grave bilanțuri din acest an.

De la începutul campaniei de vaccinare din 14 ianuarie, Turcia a administrat peste 14 milioane de doze, iar peste 8,2 milioane de persoane au primit și rapelul, transmite Reuters.