Evenimentul Zilei > Economie > Turcan: „Ratele românilor au scăzut în fiecare lună de guvernare a PNL”
Turcan: „Ratele românilor au scăzut în fiecare lună de guvernare a PNL”

Turcan: „Ratele românilor au scăzut în fiecare lună de guvernare a PNL”

Ultimele statistici au arătat că indicele ROBOR a scăzut în ultimele trei luni, iar potrivit prognozelor acesta ar continua să scadă.

Despre acest lucru, vicepremierul Raluca Turcan a postat pe pagina sa de socializare un comentariu în care afirmă că asta s-ar datora încrederii investitorilor în guvernarea PNL.

„Ratele românilor la bancă au scăzut în fiecare lună de guvernare a PNL.

– Scăderea ROBOR și a dobânzilor este rezultatul creșterii încrederii investitorilor în guvernarea PNL.

– Indicele ROBOR la 3 luni continuă să scadă. Astăzi, 21 februarie, a ajuns sub 3%. Este cea mai mică valoare din 29 noiembrie 2019 și până azi. În funcție de acest indice se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă.

-Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut și el ajungând astăzi la cel mai mic nivel din 10 decembrie 2019 încoace (3.11%).

– Indicele ROBOR la 6 luni este utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă.

‼️ Ca urmare a scăderii constante a ROBOR, scad și ratele la creditele ipotecare și de consum. Dobânda medie pentru creditele în sold a scăzut de la 7.07 în octombrie 2019 la aproximativ 6.9% în ianuarie 2020.

‼️ Să ne amintim că, în timpul PSD, ROBOR a crescut la cel mai înalt nivel din ultimii ani din cauza lipsei de încredere a investitorilor față de guvernările lui Dragnea. Ratele la credite au ajuns să crească și cu câteva sute de lei lunar pe vremea pesediștilor”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.