Din păcate pentru interlopii din Bârlad, DIICOT a intervenit la timp şi a anulat ”afacerea” pusă la punct de  Stelea și Lucian Dura (n.r. – tată și fiu). Cei doi au fost arestaţi şi acuzați că au constituit un grup infracțional specializat în falsificarea de monedă. Conform estnews.ro, acţiunea a fost organizată miercuri dimineață, la domiciliile din Bârlad ale celor doi indivizi.

”În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna mai 2016, inculpații Dura Stelea și Dura Lucian-Vasile, împreună cu o altă persoană, au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii de infracțiuni din sfera falsificării de monedă. Au fost identificate bancnote contrafăcute în cupiură de 50 de lei și 100 de lei. Modul de operare a constat în inițierea unor relații comerciale de mică amploare, care le-a permis plata în numerar. Inculpații achiziționau băuturi alcoolice de la diferite persoane fizice și foloseau ca mijloc de plată fraudulos bancnote falsificate în cupiură de 50 lei și 100 de lei”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii DIICOT Galați.

La domiciliul celor doi Dura, anchetatorii au descoperit și aparatura folosită pentru tipări banii falși. Clanul Dura este unul dintre cele mai cunoscute clanuri de rromi din Bârlad şi este cunoscut pentru numeroasele furturi, tâlhării, violuri, scandaluri şi bătăi în care au fost implicaţi.