Evenimentul Zilei > Actualitate > Tupeu incredibil. Ce le-a cerut un violator din România judecătorilor?
Tupeu incredibil. Ce le-a cerut un violator din România judecătorilor?

Tupeu incredibil. Ce le-a cerut un violator din România judecătorilor?

Costel Mihai Gagiu, zis și „Șarpe”, din comuna Grivița, care și-a violat timp de câțiva ani fiica vitregã, a vrut sã fie judecat în arest la domiciliu.

Judecãtorii Curții de Apel Iași i-au respins apelul, acesta rãmânând în arest preventiv, acolo unde a ajuns dupã numeroase bâlbâieli și greșeli impardonabile ale polițiștilor.

„Dacã violatorul a fost băgat în arest preventiv și este cercetat de procurorii DIICOT pentru faptele sale, nimeni nu mai știe nimic despre rezultatul anchetei interne a IPJ Vaslui, care a pus „batista pe tambal” în acest caz. Între timp, minora abuzatã încearcã sã treacã peste trauma suferitã si merge la consiliere psihologicã împreunã cu mama sa”, scrie Vremeanoua.

Costel Mihai Gagiu, de 37 de ani, zis si „Sarpe”, din comuna Grivita, care a ajuns sã fie anchetat de DIICOT Vaslui pentru cã si-a violat fiica vitregã, acum în vârstã de 15 ani, încã de când aceasta avea 12 ani, a cerut la CA Iasi sã fie judecat în libertate sau sub control judiciar.

„Respinge, ca nefondatã, contestatia formulatã de inculpatul GAGIU COSTEL MIHAI împotriva încheierii nr. 64/DLF din data de 13.09.2019, pronuntatã de judecãtorul de drepturi si libertãti de la Tribunalul Vaslui în dosarul nr. 1872/89/2019, încheiere pe care o mentine.” Au decis magistratii de la CA Iasi. Costel Mihai Gagiu, de 37 de ani, zis si „Sarpe”, a fost arestat de procurorii DIICOT Vaslui si politistii de la Biroul de Combatere a Crimei Oprganizate (BCCO) Vaslui si l-au prezentat în fata judecãtorilor de drepturi si libertãti de la Tribunalul Vaslui. Mãsura cerutã de procurorul DIICOT a fost emiterea unui mandat de arestare preventivã. Judecãtorii vasluieni nici nu au stat la discutie si l-au trimis dupã gratii pentru 30 de zile. „Admite propunerea Parchetului de pe lângã ICCJ – DIICOT Biroul Teritorial Vaslui si dispune arestarea preventivã a inculpatului G.M.C. pentru sãvârsirea infractiunilor de viol, în formã continuatã si pornografie infantilã, pe o duratã de 30 de zile, de la 23.08.2019 si pânã la data de 21.09.2019 inclusiv.”, este sentinta datã de judecãtorii vasluieni. Tot ei i-au prelungit mandatul de arestare cu încã 30 de zile, din 21 septembrie, pânã pe 21 octombrie.