EXCLUSIV. Tupeu de drumar: Şi-a bătut joc de autostrada Nădlac - Arad şi acum vrea despăgubiri de milioane de euro

EXCLUSIV. Tupeu de drumar: Şi-a bătut joc de autostrada Nădlac - Arad şi acum vrea despăgubiri de milioane de euro

Deşi nu şi-a respectat contractele, acum ar putea primi milioane de euro de la stat. Românii îşi rup maşinile în gropi

Lucrări întârziate, muncitori invizibili şi utilaje fictive. Aşa arată mare parte din şantierele pe care lucrează firma deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache - Romstrade, potrivit unui raport guvernamental. Şi, în loc să fie pus să plătească daune pentru că şi-a bătut joc de românii care visează la drumuri mai bune sau la autostrăzi, omul de afaceri ar putea primi despăgubiri. De exemplu, contractul încheiat pentru porţiunea Nădlac - Arad, lotul 1 din Coridorul IV Paneuropean, are termen de finalizare aprilie 2013. Cu toate acestea, stadiul fizic al lucrărilor este de numai 5%, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

  • TÂLHARI LA DRUMUL MARE 

Avocaţii Companiei au trimis somaţie pentru rezilierea acestui contract în valoare de 382 de milioane de lei, iar săptămâna trecută au avut loc două negocieri, în care reprezentanţii Romstrade au cerut daune care pot ajunge la 10 milioane de euro.

  • Contractul afaceristului Nelu Iordache pentru execuţia autostrăzii Nădlac - Arad a fost reziliat

Iordache: "Sunt nebuni" Contactat de EVZ, Nelu Iordache a explicat că "există şi alte instanţe care decid. Vom cere despăgubiri". Şefii de la drumuri spun că, în 15 zile, reziliează contractul. Potrivit unui raport al Corpului de Control al Guvernului, Romstrade a prezentat aceeaşi instalaţie de preparat mixturi asfaltice atât pentru construcţia variantei ocolitoare a municipiului Caracal, cât şi pentru modernizarea DN 5 Bucureşti- Adunaţii Copăceni. Întrebat dacă este adevărat, omul de afaceri a replicat: "Sunt nebuni, nu mi-a spus nimeni oficial asta". Documentul mai arată că firma lui Iordache nu îşi plăteşte la timp subcontractorii, "generând astfel blocaje", şi nici nu a reuşit să obţină toate autorizaţiile de construcţie.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Ghidul de şiretlicuri al lui Nelu Iordache, REGE AL ASFALTULUI. Contractele dubioase cu statul şi evaziunea fiscală i-au adus milioane de euro

Lucrările pe zeci de drumuri sunt întârziate din cauza "Regilor asfaltului", care prezintă oferte nereale pentru a câştiga contracte bănoase, prin firmele: SPEDITION UMB, SC STRACO GRUP, TEHNOSTRADE, STRABAG AG , SC STRABAG SRL , SC DELTA ACM 93 SRL, JV FCC Construccion - ASTALDI Sp.A.