Rusia a detectat primele sale cazuri de contaminare cu varianta de COVID-19 înregistrată prima dată în India, informează joi cotidianul rus Kommersant, citând autorităţi din regiunea rusă Ulianovsk, transmite Reuters.

Departamentul regional al Serviciului federal pentru supraveghere asupra protecţiei drepturilor consumatorilor (Rospotrebnadzor) a anunţat că a înregistrat 16 de cazuri de contaminări cu această variantă de COVID-19 printre studenţii indieni ai Universităţii de Stat din Ulianovsk, oraş situat la circa 700 kilometri est de Moscova.

Diliar Hakimov, un oficial al Rospotrebnadzor, a declarat pentru Kommersant că studenţii au fost plasaţi în izolare şi se află sub supraveghere medicală.

Vicepremierul rus Tatiana Golikova susţinea înainte de aceasta că Rusia nu a înregistrat niciun caz de contaminare cu varianta indiană.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni că varianta de coronavirus care a fost identificată prima dată în India anul trecut a fost clasificată drept una care stârneşte îngrijorare pe plan global, studii preliminare arătând că aceasta se răspândeşte mai rapid.

India este lovită puternic de un nou val de contaminări cu COVID-19, înregistrând zilnic în jur de 350.00 de cazuri de infectări şi circa 4.000 de decese cauzate de această boală, scrie Agerpres.