Evenimentul Zilei > Politica > Tudose, REPROȘURI la adresa ministrului Sănătății. Premierul cere DEMITERI
Tudose, REPROȘURI la adresa ministrului Sănătății. Premierul cere DEMITERI

Tudose, REPROȘURI la adresa ministrului Sănătății. Premierul cere DEMITERI

Prim-ministrul Mihai Tudose i-a solicitat ministrului Sănătății, Florian Bodog, demiteri în lanț, după incidentul din județul Bihor în care mai multe persoane cu handicap locomotor au fost „aduse şi abandonate pe un hol„ la Casa de Asigurări de Sănătate Bihor.

„Domnul Bodog, credeţi că mâine dimineaţă aş putea să aflu şi eu cine nu mai lucrează în sistem începând de astăzi, de la Oradea? Am văzut nişte imagini pe Digi 24 înfiorătoare. Persoane cu handicap locomotor, aduse, abandonate practic pe un hol, la coadă la nu ştiu ce comisie a vieţii, care să stabilească nu ştiu ce sau să le dea nu ştiu ce. Am vorbit acum două săptămâni, domnul ministru, despre reducerea birocraţiei, nu despre reducerea pacienţilor prin târâre pe jos pe acolo. Cine a făcut nenorocirea asta?”, l-a întrebat premierul Tudose pe ministrul Bodog, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, citat de Agerpres

Ministrul Sănătăţii i-a spus premierului că i-a cerut preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări să verifice situaţia. 

„Am dispus preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări să verifice. Domnia sa mi-a spus că e vorba de două persoane care au solicitat un card de asigurare în numele unor alte persoane, fără să aibă împuternicire şi fără să facă parte din familie. Se pare că sunt şi implicaţii penale acolo, ştie şi prefectura, până diseară vom avea un rezultat, iar mâine dimineaţă vă voi informa. Dacă e nevoie, mă duc acolo„, i-a transmis Bodog lui Tudose. 

Prim-ministru a insistat ca ministrul Sănătății să dea curs urgent solicitărilor sale: „Mâine dimineaţă îmi spui cine nu mai lucrează acolo, da? Că dacă aşa a înţeles că reducem birocraţia prin a-i aduce pe cei cu handicap locomotor să-i vadă, poate-l încurcăm, găseşte o carieră în piaţa privată, da? Vă rog frumos. Nu trebuie să fie numai unul, poate sunt de vină mai mulţi.” 

Postul de televiziune Digi 24 a difuzat mai multe imagini surprinse la Casa de Asigurări de Sănătate Bihor, unde doi pacienţi, imobilizaţi la pat, au fost duşi pe targă la ghişeele instituţiei.