Evenimentul Zilei > Justitie > Zi DECISIVĂ. Cine va prelua șefia DNA. Tudorel Toader face un ANUNȚ de ULTIM MOMENT
Zi DECISIVĂ. Cine va prelua șefia DNA. Tudorel Toader face un ANUNȚ de ULTIM MOMENT

Zi DECISIVĂ. Cine va prelua șefia DNA. Tudorel Toader face un ANUNȚ de ULTIM MOMENT

Tudorel Toader va face vineri, la ora 12:00, anunţul privind concursul pentru funcţia de procuror-şef al DNA. Ministrul Justiţiei declara, anterior, că ete posibil să propună un candidat din cei patru sau că e posibil ca niciunul să nu fie selctat, iar atunci procedura se reia.

Vineri dimineață, Tudorel Toader a declarat: „În mod evident, nu aveam cum să iau decizia înaintea deliberărilor. La orele 10.00, mă întâlnesc cu secretarii de stat, la orele 12.00, sper că finalizăm şi vă putem anunţa rezultatele. Interviurile s-au desfăşurat potrivit procedurii, iar despre rezultate, despre impresii putem vorbi numai după ce finalizăm procedura. În mod firesc, regulamentar, există această posibilitate pe care eu am anunţat-o şi dacă vreţi, o repet. Este posibil să desemnăm un candidat, după cum , da, este posibil să nu desemnăm niciun candidat. Asta nu înseamnă o opţiune a mea, asta înseamnă cele două posibilităţi legale până la urmă", informează mediafax.ro.

Candidații Florentina Mirică, procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr, procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu, procuror şef serviciu în structura centrală a DNA, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au susţinut joi interviul la sediul ministerului.

Tudorel Toader a precizat, că va face anunţul vineri, la ora 12:00.

De asemenea, Tudorel Toader a mai spus că nu este obligatoriu ca viitorul procuror-şef al DNA să provină din instituţie. „Există această opinie care pare majoritară în sensul că viitorul procuror-şef la DNA trebuie să provină din structura internă a DNA-ului, dar nu cred că nu ne aducem aminte faptul că alte dăţi, procurorul şef nu a venit din structura internă a DNA-ului, după cum nici noul procuror şef la DIICOT nu a venit din structura internă a DIICOT-ului”.

Procurorul Cristian Lazăr a declarat, înainte de interviul cu Tudorel Toader pentru funcţia de şef al DNA, că speră că ministrul Justiţiei va lua o decizie înţeleaptă.

                                                                             

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: